Olst-Wijhe Regio

Gemeente Olst-Wijhe gaat eikenprocessierups bestrijden in buitengebied

Er zijn dit jaar meer eikenprocessierupsen dan anderen jaren. Het warme en droge weer is hier mogelijk de oorzaak van. Het college van B&W van Olst-Wijhe op 3 juli besloten, alle overige locaties in het buitengebied, waarvoor melding is gedaan,ook te bestrijden. 

Binnen de bebouwde kom en bij enkele wegen en routes in het buitengebied bestrijdt de gemeente de eikenprocessierupsen in gemeentelijke bomen al preventief. Ze bespuiten de eiken met een biologisch middel.Op de website www.olst-wijhe.nl/eikenprocessierupsen staat een overzicht van deze wegen.

Processierupsen in alle andere gemeentelijke eiken bestrijden zij alleen wanneer ze zich in een straal van 30 meter van een erf bevinden. De afgelopen periode kreeg de gemeente veel meldingen van inwoners, in het buitengebied, die overlast van eikenprocessierupsen ervaren. Daarom is ook besloten om nu ook in het buitengebied de strijd met de eikenprocessierups aan te gaan. 

Melding maken van eikenprocessierupsen kan via www.olst-wijhe.nl/onlinemelden. Als er al melding is gemaakt dan wordt de rups alsnog bestreden. Een aannemer voert de bestrijding (wegzuigen) met een hoogwerker uit. Omdat er dit jaar erg veel eikenprocessierupsen zijn, kan het 1,5 tot 2 maanden duren, voordat de aannemer de nesten kan bestrijden.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer