Olst-Wijhe Regio

Nieuwe naam, look en menu voor brasserie Holstohus

Afgelopen zaterdag is onder grote publieke belangstelling de gerestylede brasserie van het Holstohus in Olst heropend. De brasserie heeft een nieuwe naam: Eetkamer Hier is ut. Tijdens de opening is ook het nieuwe menu gepresenteerd en hebben de gasten het nieuwe interieur kunnen aanschouwen.

Foto: Arend-Jan Loozeman

De naam past bij het nieuwe Holstohusconcept, waarbij de wereld van de Winkel van Daar (vh Wereldwinkel) en de winkel van Overkempe met producten van hier elkaar ontmoeten in de hal en in Eetkamer Hier is ut. Het nieuwe menu bevat dan ook gerechten die zijn bereid met producten uit de buurt, zoals groenten en vlees van Overkempe, vlees van Koekkoek en Ter Weele en ijs van de Rosahoeve. Tevens is er een wijn- en bierkaart ingevoerd.

Het interieur is nu eigentijds, maar met voldoende comfort, zodat jong en oud zich thuis voelt. Vanaf heden is Eetkamer Hier is ut ook op zaterdag geopend. Omdat Eetkamer Hier is ut zich wil verbinden met de gemeenschap zijn de inwoners van Olst-Wijhe uitgedaagd om een winterstamppot recept te bedenken. De recepten kunnen tot 15 oktober worden ingezonden naar m.geerligs@uthuus.nl. Er is een aantal spelregels aan verbonden, die zijn te lezen op www.uthuus.nl en op de Facebookpagina van ut Huus. Het winnende recept komt op de menukaart van dit seizoen te staan.

In de aanloop naar de (her)opening kon men inwoners nomineren voor een lunch voor twee personen. Onder de titel 'wie gun jij een lunch voor 2 en waarom?' kwamen ruim dertig inzendingen binnen. De vijf gelukkige winnaars en hun aanmelders kregen zaterdag de lunchbon overhandigd. Na het officiële gedeelte werd gezellig nagepraat, geborreld en gegeten, terwijl de band De Zaak, een trio uit Zwolle, zorgde voor de aangename muzikale omlijsting.

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer