Olst-Wijhe Regio

Salland Boert en Eet Bewust nu ook ‘los’ in Olst-Wijhe

Het weer van maandag 10 juli leende zich perfect voor de eerste bord onthulling in de gemeente Olst-Wijhe, bij Fruitbedrijf van Vilsteren Wijhe. Het projectteam van Salland Boert en Eet Bewust nodigde gemeenteraadsleden en ambtenaren van de verschillende betrokken Sallandse gemeenten uit om met elkaar om tafel te gaan. De vraag die centraal stond; ‘Wat kan Salland Boert en Eet Bewust betekenen voor uw gemeente?’

Al gauw bleek het antwoord ‘veel’ te zijn! Met name op het gebied van verbinding, leefbaarheid van het platteland en recreatie & beleving is er een mooie rol weggelegd voor het project waarbij boeren de verbinding met de burger willen zoeken. Want van én met elkaar kunnen we veel leren.

Op het bedrijf van Familie van Vilsteren, werd maandagmiddag het eerste Salland Boert en Eet Bewust bord in de gemeente Olst-Wijhe onthuld door Wethouders Blind en Bosch. De familie runt een innovatief fruitbedrijf dat gaat voor kwaliteit en ook graag meer vertelt over de herkomst van de producten die zij verkopen in hun eigen winkel. Irma en Evert, als actieve deelnemers van Salland Boert en Eet Bewust, leidden de groep enthousiast rond over hun bedrijf. Na afloop genoten alle genodigden van een proeverij van de producten die hier vers van het land kwamen en van heerlijk verkoelend ijs van de Rosahoeve (ook deelnemer van SBeEB).

Na de gemeentes Raalte en Deventer is nu ook de ‘officiële’ bord-onthulling in Olst-Wijhe een feit . Dit betekent dat de komende tijd in heel Salland steeds meer SBeEB-borden bij verschillende agrarische bedrijven zullen verschijnen. De borden zorgen voor herkenning en kunnen burgers ‘triggeren’ om meer te willen ontdekken over de achtergrond en drijfveren van de deelnemende bedrijven. Door middel van een QR-code op het bord, die linkt naar een bedrijfsprofiel van het bedrijf op de website www.sallandboerteneetbewust.nl, kun je meer te weten komen over wat het bedrijf o.a. doet op het gebied van milieu, dierenwelzijn, energie en maatschappij. Daarnaast hebben alle bedrijven door middel van hun deelname toegezegd dat zij actief de verbinding opzoeken met de burger. Dat kan op verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan het ontvangen van schoolklassen, het houden van open dagen, of actief zijn op social media.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer