Raalte Regio

Burgemeester Dadema bezoekt Diamanten bruidspaar

Op maandag 9 juli heeft burgemeester Dadema een bezoek gebracht bij het bruidspaar Zijlstra-Oldemaat. Zij waren afgelopen zondag 60 jaar getrouwd. 

Klaas en Gerry Zijlstra - Oldemaat zijn respectievelijk 93 en 89 jaar.Zij leerden elkaar kennen op de ijsbaan van de ouders van Gerry,aan de Deventerstraat in Raalte. Klaas kwam als Fries uit het hoge noorden naar het Sallandse dorpje en maakte indruk met zijn schaatskunsten en zijn verschijning!Gerry zat destijds achter de kassa en zorgde voor de inwendige mens, ( koek en zopie) en samen schaatsten ze vele rondjes!

Na ruim 10 jaar verkering te hebben gehad stapten ze in 1958 in het huwelijksbootje. Klaas was vertegenwoordiger van beroep, zowel tuin/ landbouw en diervoeders. Samen kregen ze vier kinderen en vier kleinkinderen.
De eerste jaren van hun huwelijk woonden ze in de Grotestraat, naast haar zus die getrouwd was met G. Hoekman.
Daarna verhuisden ze naar de oude pastorie van de Plaskerk aan de Munstersestraat.

Ruim veertig jaar hebben zij zich ingezet voor de hulpverlening naar verschillende landen, maar Polen was hun favoriet.Hierbij lag de nadruk op het helpen van tehuizen met verstandelijk beperkten en gezinnen met gehandicapte kinderen. Voor hun toewijding om hun naaste mens te helpen, hebben zij beiden in 2008 een Koninklijke onderscheiding gekregen. Sinds twee jaar zijn ze gestopt met hun levenswerk.

Gerry zegt iedere trouwdag, dat wanneer zij opnieuw zou trouwen, zij weer voor Klaas zou kiezen.

|Doorsturen

Hermen

2018-07-11 13:28:15

kijk dat is nu ware liefde en deze mensen weten hoe het in elkaar zit

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer