Raalte Regio

Eén leerling voorlopig geschorst

Carmel College onderzoekt grensoverschrijdend gedrag

Er is een incident gemeld op de afdeling praktijkonderwijs van het Carmel College Salland, waarbij vier leerlingen zijn betrokken. Er is vermoedelijk sprake van grensoverschrijdend gedrag van een leerling. De school in Raalte stelt een onderzoek in.

Zolang het onderzoek loopt is één leerling de toegang tot de school ontzegd. Voor deze leerling zorgt de school voor ondersteuning thuis, lesstof, huiswerk etc. De drie andere leerlingen blijven deelnemen aan het onderwijs en worden desgewenst ondersteund. Er wordt extra aandacht en zorg gegeven aan de klassen waarin deze leerlingen zitten.

De school heeft relevante instanties onmiddellijk op de hoogte gesteld. Vrijdag zijn personeel en een groep ouders per brief geïnformeerd over de kwestie. In verband met de privacy van de betrokkenen zal de school verder geen uitspraken doen over de inhoud.

“Onze aandacht gaat uit naar de betrokken leerlingen en hun klassen, zodat zij weer met een veilig en goed gevoel naar school kunnen komen. Carmel College Salland is een veilige school waar veel aandacht is voor het pedagogisch en didactisch klimaat. We zullen deze kwestie dan ook met de grootst mogelijke zorg behandelen.”, aldus Henk Mulders, rector a.i.

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer