Raalte Regio

Corrie Donders start in Raalte met Modevakschool Klos & Co

Corrie Donders opent komende zaterdag de deuren van Modevakschool Klos & Co. Bij haar woning aan de Lavendel 10 in Raalte biedt ze naailessen, workshops, cursussen en opleidingen aan. De opleidingen kunnen met een examen (van de landelijke organisatie Mode op Maat) worden afgesloten. De feestelijke opening begint om 14.00 uur.

De lessen zijn op maandag- en dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Er wordt in kleine groepen van vijf à zes personen les gegeven. Bij meer aanmeldingen worden de lesuren uitgebreid naar meerdere dagen. De workshops en cursussen zijn voorlopig op vrijdag.

"Ik heb al vele jaren ervaring in dit vak”, vertelt Corrie. “Ontwerpen en maken van kleding, kussens, en tegenwoordig ook lingerie. Het geeft veel voldoening als er dan weer een werkstuk klaar is. Gemaakt zoals je het zelf wil, naar eigen maten en idee. Het mooiste is natuurlijk dat je kleding kunt maken waar geen tweede van is. Dus heel uniek."

Kleding kopen doet ze niet of heel weinig. "In de stoffenwinkels of stoffenmarkten koop ik mijn stoffen voor mijn kleding. Voor mijn lingerie reis ik wel eens naar Amsterdam. Daar zit een winkel waar ze alle fournituren en stoffen hebben. Momenteel werk ik vier dagen in de meubelstoffering, waar ik ook achter de naaimachine zit. Mijn werk is mijn hobby. Ik ben heel trots op mijn man. De verbouwing van het leslokaal heeft hij gedaan. Het is mooi geworden, lekker licht en een fijne ruimte om te werken."

Ter kennismaking met Modevakschool Klos & Co biedt Corrie op vrijdag 28 september een workshop aan. "Geen moeilijke cursus. Voor beginners is het leerzaam. Voor gevorderden een leuke ervaring maar precisie is belangrijk." Inschrijven hiervoor kan via www.modevakschoolklosenco.nl of klosenco@hotmail.com.

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer