Raalte Regio

Extra geld nodig voor Nieuw Tijenraan in Raalte

Er is extra geld nodig voor het onlangs geopende zwem- en sportcomplex Nieuw Tijenraan in Raalte. De gemeente gaat 661.000 euro uittrekken voor aanpassingen.

Dat meldt RTV Oost.

Het geld is onder meer nodig voor de verplaatsing van de entree van Rohda Raalte, het beachvolleybalveld op het dak en cameratoezicht bij de whirlpool. Ook wordt er 400.000 euro geïnvesteerd in nieuwe sportattributen.

Entree Rohda Raalte
Voor de verplaatsing van de ingang van Rohda Raalte, tegenover Nieuw Tijenraan, wordt 100.000 euro uitgetrokken.

“Nu duidelijk is dat Rohda het bestaande clubhuis verbouwt, moet de entree van het sportpark verplaatst worden richting het nieuwe parkeerterrein op de locatie van het oude Tijenraan. De gemeente gaat de helft van de kosten hiervan betalen.

Beachvolleybalveld
Op het dak van Nieuw Tijenraan is een beachvolleybalveld. De verenigingen en het sportbedrijf willen dat er meer met dit veld gedaan kan worden en dat het ook beter toegankelijk moet zijn voor publiek. De gemeente trekt daarom 124.000 euro uit voor verbeteringen.

Camera bij whirlpool
Nu het nieuwe zwem- en sportcomplex is geopend, blijkt dat er ook nog wat ‘kleine verbeteringen’ moeten worden aangebracht. Daar is 37.000 euro voor nodig. Van dat geld moet onder meer cameratoezicht worden geplaatst bij de whirlpool.

De camera wordt geplaatst naar aanleiding van het ongeluk, precies twee weken na de opening van het zwembad. Een meisje kwam met een pluk haar vast te zitten in het bubbelbad.

Geld al beschikbaar
Om de aanpassingen mogelijk te kunnen maken, hoeft het college niet het handje op te houden bij de gemeenteraad. Door het afstoten van het oude Tijenraan en de oplevering van het nieuwe Tijenraan heeft de gemeente nog 977.000 euro beschikbaar. De 316.000 euro die overblijft, gaat in het potje als reserve voor de exploitatie in de eerste jaren.

Nieuw Tijenraan werd begin dit jaar geopend en heeft zeventien miljoen euro gekost.

|Doorsturen

Remco

2018-06-14 12:49:58

hier zijn toch geen woorden voor!! Vooraf hebben mensen met kennis( dik loon) toch om de tafel gezeten wat er moet komen in de nieuwe tijeraan. 

en als de wirlpool niet veilig is dan moet je naar de leverancier verhaal halen, en anders bij de verantwoordelijke ambtenaar en niet de burger ervoor laten opdraaien.

willem

2018-06-14 13:26:43

moeten wij de gewone burger ook nog mee betalen voor het verplaatsen van de entree bij rohda het is te gek voor woorden

karel

2018-06-14 14:49:19

Krek , dat is goed nieuws , 316 mille over , goed gedaan gemeente !!

Hn

2018-06-14 16:36:55

Je mag met goed gemak vraagtekens zetten bij de deskundigheid van onze ambtenaren. Of het nu rijk, provincie of gemeente is, budgetten en begrotingen blijven overschreden worden. En niet zo'n klein beetje! Vandaag gezien bij overheid: automatisering begroot op 35 mio, werkelijk wordt 94 mio. En de leveranciers maar lachen! Natuurlijk mag een extern bureau eea onderzoeken om van fouten te leren. 

Resultaat: er wordt niets geleerd!

Elk bedrijf maakt vooraf scherpe afspraken, overheden kunnen dit blijkbaar niet. 

Wat ROHDA betreft: zou het niet mogelijk zijn de kantine zo te verbouwen dat er geen andere ingang nodig is? Als de gemeente de helft betaald is dat dan uiteindelijk echt ook 50% of is er nog ruimte voor ambtelijke rekenfouten en blijkt 100 K straks 150K te zijn, maar wel 50%...

Laatste vraag: op welke wijze worden ambtenaren afgerekend op hun fouten zonder dat een wethouder of minister hoeft op te stappen?

We kunnen steeds roepen dat al die extra's door belastingbetalers moet worden opgehoest, maar wij betalen ook alle ambtenaren met redelijk riante regelingen in vergelijk met bedrijfsleven. In het bedrijf wordt afgerekend met fouten.....

Henk

2018-06-14 16:54:22

@Hn, wel ambtenaren worden niet (hoofdelijk) afgerekend op hun stunts. Ergo: ze willen een eigen stempel drukken en als dat op de lange termijn een mislukking blijkt dan moet dat maar.. Spelen met andermans geld is bijzonder makkelijk.. 

Marjan Potze

2018-06-14 17:00:52

Verbaas u niet, verwonder u slechts...

jan

2018-06-14 18:26:53

Laten we wel blij zijn dat het in de goede tijd is aanbesteed. Nu zou het onbetaalbaar worden.

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer