Raalte Regio

GemeenteBelangen vreest toename sluipverkeer Heesweg Raalte

Op de Heesweg is er veel sluipverkeer richting de Schoonheetenseweg. Ondanks dat er op het gedeelte van de Heesweg buiten de bebouwde alleen bestemmingsverkeer mag rijden en er verbodsborden staan, neemt de drukte toe. GemeenteBelangen vreest dat het sluipverkeer nog meer gaat toenemen. Oorzaken zijn de toenemende drukte op de N35 en de verkoop van meer kavels op industrieterrein De Zegge.

Raadslid Silvia Nikamp heeft daarom het college gevraagd of er gehandhaafd wordt en of er maatregelen getroffen gaan worden om het sluipverkeer tegen te gaan. Als het college voornemens is maatregelen te treffen, ziet GemeenteBelangen graag dat omwonenden voortijdig geïnformeerd worden.

Sluipverkeer op de Heesweg neemt enorm toe. Deze weg is een weg voor bestemmingsverkeer
Gemeente Belangen is van mening dat nu er steeds meer kavels op de Zegge worden verkocht de omvang van het sluipverkeer via de Heesweg steeds verder zal toenemen.

Gemeente Belangen heeft daarom de volgende vragen:

1. Bij deze weg staat een bord voor bestemmingsverkeer, kunnen jullie ons zeggen of hierop wordt gehandhaafd? Zo niet, kunnen jullie toezeggen dat hier actie op gaan ondernemen?
2. Is het bij het college bekent dat het sluipverkeer op de Heesweg enorm toeneemt nu er steeds meer kavels in gebruik worden genomen op de Zegge?
3. Gaat het College maatregelen nemen om dit sluipverkeer tegen te gaan?
4. Zoo ja, welke maatregelen?
Is het college bereid omwonenden te informeren over de te nemen toekomstige

|Doorsturen

Iris

2018-10-20 21:48:49

als de Heesweg bekeken en besproken wordt, neem dan gelijk ook de Schoonhetenseweg mee. Deze weg is in de spits (net als de Heesweg) ook alleen voor bestemmingsverkeer. wij zijn aanwonende aan de Schoonhetenseweg en het wordt steeds lastiger om deze drukke weg op te komen vanaf huis. 

Henk

2018-10-21 13:01:26

Dat zijn vast geen parameters die de bedenkers van de Zegge hebben meegenomen. Want dat is lastig. Je kunt het er beter op laten aankomen zoals nu dus het geval. En als men (de bedenkers) zegt dat ze daar niet aan gedacht hebben zijn het prutsers.

Robert

2018-10-22 11:47:23

Je kunt er als gemeente meerdere verbods borden plaatsen ,maar als je dan niet handhaaft heeft het ook geen zin .

Dit maak ik elke dag mee ,want dit speelt al jaren op de kanaalweg (laag zuthem / Zwolle  ook een weg alleen voor betalingsverkeer ,maar de gemeente geeft de politie de schuld dat er niet gegandhaaft word en de politie geeft aan dat het niet de taak is van de politie ,En daar blijft het bij er wordt er geen fuck aangedaan en de mensen uit Laag Zuthem weten dat er NIET gehandhaafd wordt en dan kun je er 321 borden neerzetten .....geen nut 

Robert

2018-10-22 11:54:16

Betalingsverkeer moet bestemmingsverkeer zijn (ruzie met het woordenboek  )

Esther Koggel

2018-10-22 12:49:03

Uiteindelijk zijn we toch allemaal "bestemmingsverkeer" ook al maak je alleen gebruik van de korte route. Ik betaal wegenbelasting en daarvoor mag ik toch gebruik maken van al het wegennet in Nederland. Omrijden kost extra geld en tevens slecht voor het milieu. 

Albert

2018-10-22 15:59:18

Esther je weet best wat er bedoeld wordt en dat binnenwegen er niet op berekend zijn. De mens is nu eenmaal een na-aper, dus als er een gaat gaan er steeds meer (over de binnenwegen). Daarbij is een sluipweg meestal geen kortere route maar een route waar je niet stilstaat. Netto maakt het veelal niet uit, behalve gevoelsmatig.
Los daar van kan en mag het gewoon niet meer. Iedereen hoort dat te snappen.
Voor de goede orde, we hebben het over woon-werk verkeer, spitstijden dus. Als je op andere, rustiger, tijden lekker over het platteland wilt toeren moet dat zeker kunnen.

Robert

2018-10-22 19:28:28

Esther , daarom zijn er ook zoveel regels en borden nodig in dit land , omdat er mensen zoals ( u ) jij er lak aan hebben .Die borden staan er niet voor niets . Maar nu moet de gemeente handhaven , maar daar is de gem.Raalte wel laks in .

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer