Raalte Regio

Gerard Huisman wint clubfestival ZoomOut

Met een documentaire over het ontstaan en de uitwerking van de IJssellinie bij Olst, won Gerard Huisman de Alfons Slag-trofee die jaarlijks te winnen valt bij de Heinose filmclub ZoomOut. De jury bestond dit jaar uit drie leden van de VC Zwolle: Martin de Fluiter, Theo Tekelenburg en als voorzitter Peter Hut. Zij hadden de lastige taak om zes verschillende soorten films te beoordelen.

Behalve drie uitnodigende vakantiefilms met als onderwerp Kroatië, Interlaken en Barcelona, was er een fantasierijk verfilmd fabeltje van Remco Campert , een stoer filmverslag van het Truckstar-festival in Assen en een documentaire over de IJssellinie bij Olst te beoordelen.

Laatstgenoemde, gemaakt door Gerard Huisman, beoordeelde de jury als winnaar van de trofee. Door de goede uitleg omtrent het doel van de IJssellinie en de bijbehorende levendige beelden van een zomerse Open Dag kreeg men een idee van de uitwerking van deze geheime onderneming tijdens de Koude Oorlog, eind jaren vijftig.

De leden gaan zich weer voorbereiden op de volgende editie in november 2018, want de Alfons Slag-trofee is een begerenswaardig object: bij drie maal een overwinning is de trofee officieel in bezit van de filmmaker.

Zie voor verdere informatie www.zoomoutheino.nl 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer