Raalte Regio

Gerlant: Robert Vloedgraven

Het liet me GVD zeggen op Twitter. Weinig heeft me de laatste tijd zo bezig gehouden als de zaak Robert Vloedgraven. Het werd gepresenteerd als een gevalletje #MeToo, maar zo kan ik het niet meer zien. Als je de beelden van de reportage op RTV Oost stil zet, kun je zelfs lezen dat er een afspraakje is geweest tussen Robert en de dame in kwestie. Een afspraakje waar haar partner achter kwam. Bovendien werd Robert zo her en der wel wat aangespoord om zijn fantasieën te delen…

Hij werd in één dag levenslang veroordeeld op Google en daarbij stelde de pers niet de juiste vragen; wie is dat tweede slachtoffer en wie is die anonieme adviseur? Om over het dubieuze moment van publiceren, maar niet te spreken. Vloedgraven die een fout maakte in de categorie ‘hij was een beetje dom’ om met de woorden van koningin Maxima te spreken.

Google je op mijn naam dan zou je maar zo de eerste indruk kunnen krijgen van een ongeleid projectiel een schreeuwer, diegene die verder kijkt, ziet een ander beeld. Ik kan dat doen omdat ik als ‘afgekeurde steuntrekker’ geen enkele rekening meer hoef te houden met wat Google van mij vindt. Mijn carrière is over, wat ik doe is tegen een geringe onkostenvergoeding jullie een spiegel voorhouden zonder bang te hoeven zijn voor eventuele gevolgen. De enige tegenover wie ik mij moet verantwoorden, is mijn eigen geweten en daarbij stel ik mij elke keer de vraag: Kan ik dit maken? En; wat zijn de gevolgen voor ‘het lijdend voorwerp’.

In het geval van Robert Vloedgraven zijn die afwegingen, vind ik, niet goed gemaakt. Hij is op Google veroordeeld voor het leven. Ik heb daarom drie weken gezocht, ben elke vage verdachtmaking na gegaan. Wie is die adviseur die op de dag voor de verkiezingen aanraadde om, ondanks dat er eerder al een klap op was gegeven door de betrokken partijen, toch de pers te zoeken? Wie is dat zogenaamde tweede slachtoffer, er wordt wel naar verwezen, maar een naam krijg ik niet? Waarom staat dat zogenaamde eerste slachtoffer met haar partner zo triomfantelijk op de foto? Ik zou me dood schamen en weg duiken. Heb tips gevolgd tot ver in Zweden, maar kom er niet uit. Is het dan toch een toevallige samenloop van omstandigheden?

Dan nog is Robert Vloedgraven veroordeeld, geweld aangedaan zonder ooit een rechter te hebben gezien, dat blijft me jeuken…

gerlant@regiobode.nl 

|Doorsturen

Dick

2018-04-12 11:19:20

Helemaal eens, Gerlant.

Dit zijn de "duistere" kanten van de moderne sociale media. Iedereen kan zomaar wat roepen zonder daarover verantwoording te hoeven afleggen, en de "ouderwetse"media huppelen vervolgens vrolijk mee in de polonaise, zonder kritische vragen te stellen.  Dat wordt- veel later- wel gedaan door diverse columnisten ( jij bent niet de enige, Gerlant) , maar dan is het kwaad al geschied. 

Het zou de "slachtoffers"sieren wanneer ze volledig openheid van zaken zouden geven. Op zijn minst de naam van die zogenaamde adviseur zouden we wel mogen weten, toch ?

Marjan Potze

2018-04-12 13:47:29

Als het blijft 'jeuken' kun je twee dingen doen. Je laat het rusten in de hoop dat de 'jeuk' vanzelf overgaat of je gaat door met 'krabbelen'  totdat er een pijnlijk open wondje ontstaat...

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer