Raalte Regio

Groen licht voor reconstructie hoofdwegen Laag Zuthem

De gemeenteraad van Raalte heeft tijdens de vaststelling van de begroting voor 2018, 1,4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het opknappen en veiliger maken van de Kolkweg en de Langeslag in het dorp. De twee wegen die de belangrijkste doorvoerroutes zijn, gaan helemaal op de schop. Zo wordt er gekeken naar nieuwe riolering, bestrating, parkeerplaatsen en het groen.

Het voorlopige plan is opgesteld na brede inspraak in het dorp. Zoals de plannen er nu uitzien wordt de Langeslag ingericht als een 30 km per uur 'verblijfsgebied'.  Het asfalt maakt plaats voor klinkers, de bloembakken verdwijnen en er komen plateaus als verkeersremmers. Op de Kolkweg schuift de komgrens iets op richting de bebouwing en komt daar een snelheidsremmende maatregel. De weg wordt ingericht als een erftoegangsweg met een maximale snelheid van 30 kilometer per uur. Op de kruisingen met de Langeslag en het Weegel komen verhoogde plateaus.

In het hele plan staat veiligheid van voetgangers en fietsers centraal, waarbij ook de doorvoerfunctie van de wegen voor het landbouwverkeer niet wordt vergeten.

In samenwerking met Plaatselijk belang en de werkgroepen kan de gemeente nu dus het definitieve ontwerp maken waarna uitvoering ergens richting 2019 kan beginnen.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer