Raalte Regio

Poll: ‘Ik stem op een persoon, niet op een partij’

Ik stem op een persoon, niet op een partij. Dat is de stelling die deze week op onze website staat. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, kent iedereen met een stembiljet wel iemand die kandidaat is met de gemeenteraadsverkiezingen.

Misschien zijn de poppetjes in de aanloop naar de verkiezingen wel belangrijker dan het partijprogramma. Dat maakt ook dat er misschien vaker op een bekende wordt gestemd dan dat er op een partij wordt gestemd.

Daarnaast moet ook aangetekend worden dat slechts een heel klein deel van de stemmers eerst de partijprogramma’s van de partijen leest voor dat er gestemd wordt. Want wees nou eerlijk: Weet je echt wie een lagere OZB wil? En wie voor een hogere entreeprijs bij Tijenraan is? En wie voorstander van betaald parkeren is?

Afgelopen week vroegen we de bezoekers van onze site wat er met Heino moet gebeuren als er een gemeentelijke herindeling komt. Moet Heino dan bij Zwolle of Deventer? Daarover waren de meningen niet bepaald verdeeld. Zo’n 82 procent van de stemmers koos voor Zwolle. Maar Zwolle of Deventer? “Doe maar bij de gemeente Middelburg. Lekker aan zee lijkt me wel wat .... ha ha” stelde ene Peter in een reactie op onze site.

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit