Raalte Regio

HOV Raalte heeft 320 nestkastenpakketjes in de aanbieding

HOV Raalte heeft nog ongeveer 320 nestkastenpakketjes over. Deze kleine werkgroep, bestaande uit Gerard Broekgerrits en Anton Eektimmerman, maakte deze pakketjes altijd voor de Salland Natuur Fair. Daar konden kinderen met de onderdelen in de pakketjes zelf nestkastjes in elkaar timmeren. Bij het maken van de pakketjes kregen de twee ondersteuning van Toon Oosterwechel. 

Aangezien de Salland Natuur Fair ophoudt te bestaan, heeft HOV (Holenbroeders Onder Vogels) Raalte besloten die pakketjes te verkopen. Circa 280 nestkasten zijn geschikt voor alle vogels tot een grootte van een koolmees en ringmus. Daarnaast zijn er nog ongeveer veertig nestkastenpakketjes over die geschikt zijn voor halve holenbroeders.

Als verenigingen of stichtingen de pakketjes willen overnemen, dan kunnen die dat tijdens de Boerendag van Stöppelhaene op vrijdag 24 augustus kenbaar maken bij de stand van HOV Raalte. Alle nestkastenpakketjes zijn ‘opgeslagen’ in bananendozen en elk pakketje zit in een stoffenzak. HOV Raalte houdt zich ook bezig met de monitoring van circa 280 nestkasten.

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer