Raalte Regio

Nieuwe intercity Enschede - Zwolle zal niet verder rijden dan Raalte

Op donderdagochtend 7 december is bekend geworden dat de nieuwe intercity, die tussen Enschede en Zwolle zal gaan rijden, Zwolle niet kan halen. Dat heeft ProRail bekend gemaakt tegenover de provincie Overijssel. 

Volgens de provincie heeft ProRail een fout gemaakt. De fout zit hem in een verkeerd gebouwde onderstation die de lijn van stroom moet voorzien.

Veel werk moet opnieuw gedaan worden en dat gaat miljoenen euro's kosten, dat schrijft de Telegraaf. 

Niet de eerste fout van ProRail
Overigens is dit niet de eerste fout die ProRail heeft gemaakt. Eerder werd al bekend dat fouten waren op de verbinding tussen Zwolle en Kampen. Daardoor mag die trein niet harder dan 80 km/u. Dat zal betekenen dat reizigers hun overstap kunnen missen. 

Vanaf 10 december gaat de nieuwe trein rijden. Voor reizigers die naar Zwolle moeten kunnen de Blauwnet sprinter richting Zwolle nemen. 

Lees ook: "Informatie over de nieuwe treinen tussen Zwolle - Enschede"

|Doorsturen

treinreiziger

2017-12-07 12:24:04

Het was al lang ruim een halfjaar bekend dat de sneltrein Niet tussen Zwolle en Raalte kan rijden omdat er in Zwolle nog een spoor moet worden aangepast. Dat spoor zal medio zomer 2018 pas gereed zijn. volgens de laatste berichten van afgelopen zomer

Louis

2017-12-07 16:54:10

@Treinreiziger Aangezien de nieuwe dienstregeling 10 december ingaat + de verwarring die hierover heerst, lijkt het met een prima moment voor het artikel.

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer