Raalte Regio

Nieuwe trein is voorzien van wifi, stopcontacten en usb-aansluitingen

Nieuwe trein rijdt vanaf december tussen traject Zwolle-Enschede

Per 10 december zal er een nieuw treinstel rijden tussen Zwolle-Enschede. De nieuwe trein van Keolis Nederland zal een intercity zijn. Emile Broersma, vice directeur Operations Keolis Nederland vertelt tegen de Provincie Overijssel over de nieuwe trein: "De treinen hebben een frisse eigentijdse uitstraling. Wie thuis is in Overijssel zal aan de verschillende silhouetten op de trein de verschillende steden die de trein vanaf 10 december aandoet herkennen"

De nieuwe trein wordt een elektrische Flirt-trein die gebouwd is door de Zwiterse treinfabrikant Stadler. Stadler heeft voorheen al zestien elektrische Flirt-treinen in opdracht van Keolis Nederland aangeleverd.

De intercity zou in totaal 18 minuten sneller zijn dan de stoptrein die nu het traject aflegt. Echter zit er nog een kleine maar aan het verhaal. Wegens werkzaamheden op het station in Zwolle zal de intercity niet verder rijden dan Raalte tot aan de zomer. De intercity zou, als de werkzaamheden op Station Zwolle klaar zijn, stoppen bij Raalte, Nijverdal, Almelo en Hengelo.

De trein is van alle gemakken voorzien
In de trein zijn aan veel technische en praktische voorzieningen gedacht. Zo is de trein voorzien van wifi, stopcontacten en usb-aansluitingen om de telefoon op te laden, zowel in de eerste als in de tweede klas. Daarnaast zijn er informatieschermen, gelijkvloerse instap en een rolstoeltoegankelijk toilet. 

"De tweede klas kenmerkt zich door een hoog niveau. Het verschil met de eerste klas is nauwelijks te zien. Wat opvalt zijn de glazen deuren en tussenpanelen die zorgen voor een zicht door praktisch de hele trein."

Veiligheid
"In de treinen zijn camera’s aanwezig. Daarnaast reizen er altijd medewerkers Service & Veiligheid mee op onze treinen. Zij zijn er om de vragen van onze reizigers te beantwoorden, controleren vervoerbewijzen en grijpen in wanneer de situatie daar om vraagt. Deze gastheren en –vrouwen zorgen ervoor dat onze medewerkers en reizigers zich prettig en veilig voelen aan boord van onze treinen", aldus Emile Broersma.

|Doorsturen

Snap het niet

2017-10-17 01:11:21

Het toch pas volgende zomer gebeuren? Er waren geen perrons in Zwolle. 

Overijssel

2017-10-17 09:47:25

Ze gaan rijden vanaf 10 december 2017

Silke Bakker

2017-10-17 12:07:29

In het artikel wordt de indruk gewekt dat alleen de sneltreinen met het nieuwe type treinstellen worden gereden. Volgens mij worden alle diensten hiermee gereden.

Johan

2017-11-04 11:21:25

Ik kan nergens vinden of er ook bij Almelo de Riet en Kennispark kan worden in- en uitgestapt, hoe zit dat?

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer