Raalte Regio

Ondernemer en partijen willen uitbreiding bedrijventerrein Heino

Ondernemer Rutger ter Laak wil graag bouwen op het industrieterrein in Heino. Maar die bouwgrond is er niet en hij vraagt de gemeenteraad in een brief om actie te ondernemen. Ter Laak (40) is sinds 2007 ondernemer, eerst van uit huis en daarna vanuit een gehuurd pand op het industrieterrein. Zijn bedrijf is ondertussen goed voor een paar miljoen omzet en niet meer weg te denken uit het Heinose verenigingsleven.

Hij is hoofdsponsor van fietsclub Heikera, sponsor van zwembad de Tippe, het sinterklaas comité maar ook de Carnavals vereniging kan op ondersteuning rekenen. Als persoon is hij betrokken bij diverse besturen en ook als vrijwilliger is hij op verschillende plekken actief. “Tevens vergaderen enkele besturen in mijn kantoor en bestuurskamers zijn in Heino nogal een dingetje” schrijft hij in een brief aan de gemeente. 

Ter Laak heeft al drie jaar bij de gemeente gevraagd om bouwgrond maar krijgt nul op rekest. Hij moet maar naar Raalte komen wordt hem verteld. Daar is grond genoeg maar dat is voor hem geen optie. Zijn onderneming, een veiligheidskundig adviesbureau en een handelsorganisatie is toe aan een volgende stap. Een groter pand met kantoor en opslag en daarnaast heeft hij een paar duurzaamheid wensen die hij wil doorvoeren zoals zonnepanelen en een warmtepomp. ‘Oudbouw’ is voor hem geen optie, de prijzen van bestaande panden zijn niet marktconform. Naar Raalte gaan heeft hij serieus onderzocht maar valt af. Hij is 24/7 ondernemer dus wonen en werk moet dichtbij elkaar. Als hij Heino wel verlaat gaat hij eerder naar Zwolle in verband met de strategische ligging aan de A28.

Hij schrijft “Graag vragen wij u dus om op korte termijn mogelijkheden tot uitbreiding van de industriegrond in Heino te bezien. Wij hebben begrepen dat de plannen omtrent nieuwe woningbouw en uitbreiding al in een vergevorderd stadium zit dus wellicht kan nieuwe industriegrond hierin mee.” Eén van de woningbouw locaties, aan de Van der Cappellenweg die nu onderzocht worden ligt bijna tegen het bestaande industrieterrein Blankenfoort aan.

Ter Laak zijn brief is mede ondertekend door enkele andere ondernemers. Ook Ondernemersvereniging Heino Aktief steunt hem. Zijn verzoek heeft nu bijval gekregen van CDA raadslid Jeroen Nijmeijer en GB-er Irene Weertman die allebei namens hun partij vragen hebben gesteld aan het college.‘’Heino moet zeker niet het tegenovergestelde als Raalte krijgen dat wij straks te weinig industriegrond hebben, dit zal achteruitgang voor Heino in alle opzichten betekenen.’’ Besluit ter Laak zijn brief.

|Doorsturen

Heino

2018-10-15 14:17:30

Afspraken Regionale Bedrijventerreinen Programmering West Overijssel 2017-2020 d.d. 19 april 2017 Prov. Overijssel:

Terugbrengen planaanbod Raalte
Context

De gemeente Raalte kent, volgens het versnelde scenario, voor de komende tien jaar een vraag naar bedrijventerreinen van bijna 14 hectare, terwijl het harde planaanbod op dit moment ruim 23 hectare bedraagt. Op bedrijventerrein “De Zegge VII” is ruim 20 hectare aan harde plancapaciteit beschikbaar. De lokale overprogrammering kan een ladderrisico betekenen voor omliggende gemeenten die een zacht plan in procedure willen brengen. 
 
Maatregelen

De gemeente zet met name in op uitgifte van bedrijventerrein de komende 3 jaar. In de laatste maanden van 2016 en de eerste maanden van 2017 is op de Zegge VI ruim 0,75 ha verkocht (na de peildatum die gebruikt is in bijlage 3). Wanneer bovenstaande stappen niet of gedeeltelijk tot afname van het planaanbod leidt, neemt de gemeente stappen om per 1 juli 2020 vraag en aanbod in balans te hebben. Hierbij gaat de gemeente Raalte voor het toepassen van ijskastregeling 3 (uitgifteverbod). De gemeente heeft voornemens om als onderdeel van deze ijskastregeling een pachtconstructie toe te passen en op te nemen in het plan van aanpak.

karel

2018-10-16 16:24:59

Alles in de ijskast. Er is onderhand genoeg gebouwd in Nederland. Luttenberg begint ook al... Laten we ons inzetten voor kleinschaligheid. Als dit zo doorgaat is landgoed Schoonheten binnen de kortste keren de portiersloge van Zegge. 
En dat alleen maar omdat iedere bestuurder z'n eigen stempel wil achterlaten, onder het mom van 'beter voor de gemeenschap'.

Marco

2018-10-17 15:09:40

en zo is het, Karel.

wij kunnen met elkaar niet oneindig blijven doorbouwen.

Toos

2018-10-25 08:04:49

Het verhaal van Ter Laak snijdt natuurlijk geen hout. Het adviesbureau heeft geen opslag nodig en dan dus altijd 24/7 doorgaan. Dus het pand moet er dan komen voor de handelsorganisatie. Leuk dat hij lokale verenigingen sponsort maar zijn afzetgebied is niet allee Heino denk ik dus voor het bedrijf zou Raalte of Zwolle ook kunnen. En als je dan graag bij je bedrijf wil wonen... Verhuizen wellicht een optie? Dacht dat ondernemers altijd van die ruimdenkende mensen waren. Waarom beperken tot de vierkante postzegel Heino?? 

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer