Raalte Regio

“Opmaat voor verdere ontwikkelingen”

Opening vernieuwde Molenhof in Raalte

Wethouder Wout Wagenmans nam samen met citymanager en voorzitter van het ROV Henny Zomer woensdag 6 december officieel de vernieuwde Molenhof in Raalte in gebruik. Zij onthulden daarbij een voetgangersbord bij de supermarkten. Wethouder Wout Wagenmans: “De eerste fase voor de aanpak van het centrum van Raalte is nu afgerond. Met de vernieuwde Molenhof is het winkelcentrum weer een stukje aantrekkelijker geworden.” Ook Henny Zomer is erg te spreken over de vernieuwde entree; “Nu ik dit zie, kan ik niet wachten op de volgende vernieuwing en verfraaiing in het centrum van Raalte.”

Op de schop
De hoofdfunctie van De Molenhof is parkeren voor bezoekers van de aangrenzende winkels en het winkelcentrum. Met de bouwplannen van twee supermarkten voldeed het gebied niet meer aan de gebruikseisen en was een aanpassing van het gehele gebied noodzakelijk geworden.

Het gebied vanaf de Varkensmarkt ging volledig op de schop. Het gebouw van voormalig Indoned is gesloopt, de riolering is vernieuwd en er zijn nieuwe parkeerplaatsen gemaakt. Ook is het straatwerk vernieuwd en zijn er groenstroken aangelegd. De gemeente Raalte heeft nog meer plannen voor het centrum. Wethouder Wagenmans: “Er komt nog veel meer aan, dit is een opmaat voor verdere ontwikkelingen. Zo willen we heel graag aan de slag met de Grote Markt en het gebied rond de Plaskerk staat op ons verlanglijstje.”

Samenwerking
De ontwikkeling van de Molenhof is tot stand gekomen in samenwerking met de ondernemers rondom het plein. Wethouder Wout Wagenmans: “Dit is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen ondernemers en de gemeente en dit draagt bij aan de economische versterking van Raalte. Als gemeente willen wij graag verbinden en faciliteren om Raalte als regionaal winkelcentrum te positioneren.”

Inspiratie
Onlangs verscheen het inspiratieboek waarin ideeën van het winkelend publiek over het centrum van Raalte zijn opgenomen. Citymanager Henny Zomer. “Bezoekers gaven aan dat zij soms sfeer, gezelligheid en uitstraling missen. Met deze vernieuwde aanblik van de Molenhof komen we hier zeker aan tegemoet.”

|Doorsturen

Jan

2017-12-07 13:12:27

Meer sfeer...? Weer een etalageloze passage erbij, weer een etalage (a/d Grote Markt) verdwenen en (straks) weer een drogisterij-achtige winkel erbij die voor verdere kaalslag gaat zorgen, want meer kopers zijn er echt niet. En dat mooie bord staat leuk; nu nog handhaven!

Rial Intrek

2017-12-07 15:15:26

Inderdaad; helemaal met Jan eens. Een vreselijk kale, maar vooral sfeerloze bedoening in Raalte-Centraal.Het is en wordt ook niks lijkt me. Jammer, de rest van Raalte heeft ook véél te weinig te bieden. Hoogtepunten als Ribs & Blues en (in steeds mindere mate) Stöppelhaene maken nog iets, slechts een beetje.. goed.

janny

2017-12-07 18:18:17

het is allemaal prachtig maar de parkeer plaats is super gevaarlijk voor fietsers en wandelaars.  vooral bij dirk

Jan

2017-12-07 20:21:06

Het straatwerk kon wel wat beter gelegd.

jan

2017-12-08 10:59:50

Op de foto is een fantasieloos gebouw met veel regenpijpen te zien met daarvoor een stenen vlakte met links een armtierig ingevulde plantenbak. In het midden staat een bord hierop een tekst waar jarenlang over gesoebat is. Links van het bord staat de Citymanager en rechts de wethouder beiden lachen als een boer met kiespijn. Er zijn wat ballonnen en verder helemaal niets. De Citymanager en de wethouder kijken door een gigantische Rose bril; ze noemen de mislukte herinrichting een groot succes. Door de ad hoc handelswijze van genoemde dame en heer wordt het Raalte centrum verder in de modder geduwd. Het wordt hoog tijd dat deskundigen, mensen die materie beheersen, het centrum plan Raalte gaan leiden; gewoon om het centrum te redden.
Gelukkig staat er Molenhof op het bord anders zou je zomaar ergens in een achterstandsbuurt wanen.   

(Eerste) Jan

2017-12-08 15:03:35

De plannen daarvoor liggen al jaren in een kast. Eén van de ondernemers die daar uit zich zelf wat op uit heeft gedaan, is Jorink door de bakkerij open te stellen. De gemeente loopt louter achter de feiten aan. Van enig actief centrumbeleid is amper sprake. Pappen en nathouden. Ook de ondernemers (overigens actiever dan ooit, dat wel) zullen nog veel meer moeten doen om klanten te (blijven) trekken. Beleving, is daarbij het toverwoord. Visie op de toekomst ontbreekt. En die toekomst zal dat keihard uitwijzen...

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer