Raalte Regio

Routes Stoppelveldrit naar Bathmen, Laren en Vorden

De Heinose Fietstoerclub Heikera houdt zondag 19 augustus de 43e Orbea Stoppelveld-rit vanuit Raalte. De club heeft vier fraaie routes van 40, 60 100 en 150 uitgezet die alle in zuidelijke richting gaan.

Deelnemers aan de twee langste afstanden kunnen vertrekken vanaf 8.00 uur. Een uur later kunnen ook de deelnemers van de 40 en de 60 km voor hun tocht vertrekken vanaf Pannenkoekenrestaurant Laurel’s aan de Varkensmarkt in Raalte.

De routes voeren ook dit jaar weer over autoluwe wegen en door mooie afwisselende landschappen. Alle routes gaan via Heeten en Lettele naar Bathmen. Daar is het rustpunt voor de deelnemers aan de kortste afstand, die via Okkenbroek weer terug naar Raalte gaat. De fietsers van de 60 km trappen door naar Laren (Gld) voor een kopje koffie. Via Dijkerhoek en Okkenbroek keren zij na de koffie ook weer terug naar Raalte.

De twee langste tochten, 100 en 150 kilometer, gaan via onder meer Eefde en Wichmond naar Vorden. Via onder meer Barchem, Zwiep, Dijkerhoek gaat de route van 100 km weer terug naar Raalte. De langste afstand doet verder nog onder meer Ruurlo, Leo-Stichting en Geesteren (Gld) aan. Deze route heeft onderweg diverse rustpunten bij horecazaken.

Nieuwe routes
Het is de zevende Orbea Stoppelveldrit die plaatsvindt onder leiding van toerleider John Ruiter. Net als voor de voorgaande edities heeft Heikera weer vier compleet nieuwe routes samengesteld. De routes van 40, 60 en 100 km zijn met pijlen aangegeven, maar zijn ook als gpx-bestand beschikbaar. De route van de 150 km is alleen via gpx beschikbaar.

Het gpx-bestand is beschikbaar via www.heikera.nl of op te vragen bij de toerleider. Wil je (nog) meer weten, dan kun je contact opnemen met John Ruiter, johnruiter@ziggo.nl, tel. 06 50 85 99 60.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer