Raalte Regio

Voorzitter Frans Rouwenhoff: 'Iedereen die zich in wil zetten voor de strijd tegen kanker kan zich aanmelden'

Samenloop voor Hoop zoekt meer deelnemers

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni wordt van 14.00 – 14.00 uur voor de tweede keer in Raalte de SamenLoop voor Hoop gehouden. De SamenLoop voor Hoop is een 24 uurs wandelevenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De organisatie van dit evenement is in handen van een groep enthousiaste vrijwilligers.

Deelnemers geven zich op als team en wandelen gedurende 24 uur in estafettevorm over de wielerbaan van Wielervereniging CRT Raalte aan de Hammerweg 8D (achter het Vital Centre). Er loopt altijd minstens één teamlid, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Op dit moment hebben zich 26 teams ingeschreven. “Het zou mooi zijn, als er nog meer teams of individuele wandelaars bijkomen” aldus Frans Rouwenhoff, voorzitter van de SamenLoop voor Hoop Raalte. “De wielerbaan biedt volop ruimte aan nog veel meer deelnemers. Iedereen kent wel iemand met kanker, dus het raakt ons allemaal. Familieleden, buren, collega’s , sportvrienden, allerlei teams hebben zich al ingeschreven. Ook als mensen geen team bij elkaar kunnen krijgen, kunnen ze zich inschrijven. Iedereen die zich betrokken voelt om zich in te zetten in de strijd tegen kanker en dit evenement vol saamhorigheid wil meemaken, kan zich aanmelden”.

Ook voor kinderen is er een SamenLoop, op zondag 17 juni van 10.20 – 10.44 uur. Kinderen wandelen symbolisch 24 minuten. Ook kinderen kennen vaak wel iemand die ziek is geweest of misschien zelfs overleden is aan kanker. De KinderLoop is een mooie manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken. En het biedt kinderen de kans om zich actief in te zetten voor een goed doel. Onder enthousiaste aanmoediging van Harry de Haan en met een echte warming-up vooraf belooft dit een feestelijk onderdeel van de SamenLoop te worden. Alle kinderen zijn zondagmorgen om 10.00 uur van harte welkom en inschrijven kan nog steeds.

Gedurende het evenement, met uitzondering van de nachtelijk uren, is er livemuziek. Meerdere zangeressen, zangers, koren, bands, een dansgroep en een orkest hebben belangeloos hun medewerking verleend aan dit evenement. Verschillende teams bieden aan de bezoekers producten aan. Tegen betaling uiteraard, om een zo hoog mogelijke opbrengst voor het KWF te realiseren. Een opbrengst waarmee KWF onderzoek kan financieren waardoor deze ziekte op termijn hopelijk in de kiem gesmoord kan worden.

Kijk voor meer informatie op www.samenloopvoorhoop.nl/raalte

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer