Raalte Regio

VluchtelingenWerk zoekt taalvrijwilligers in Raalte

VluchtelingenWerk is op zoek naar taalvrijwilligers in Raalte. Wanneer iemand in Nederland komt wonen is het belangrijk om de taal te leren en hoe we in Nederland leven en wonen. Vluchtelingen en migranten leren dit door het volgen van een inburgeringscursus.

Foto: Goedele Monnens

VluchtelingenWerk Oost Nederland biedt de inburgeringscursussen in Raalte aan. Hiervoor worden taalvrijwilligers (klassenassistenten en taalcoaches) gezocht, die inburgeraars extra ondersteuning bieden tijdens de inburgeringscursus.

Als klassenassistent bent u tijdens de lessen aanwezig om de NT2 docent te ondersteunen. U begeleidt cursisten tijdens de uitvoering van opdrachten, stimuleert hen in het spreken van het Nederlands en coacht hen tot en met het inburgeringsexamen. Gezocht worden klassen-assistenten voor de woensdagochtend. Ook zijn taalcoaches nodig, die als aanvulling op de lessen, individuele taalbegeleiding willen geven aan de cursist, ca. 1,5 uur per week, op een tijdstip dat u en de cursist uitkomt.

Interesse? Neem dan voor meer informatie contact op met Anja Schuttrups, via aschuttrups@vluchtelingenwerk.nl. U kunt ook meer informatie vinden op de website.

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer