Raalte Regio

Wedden maar: wie wordt de nieuwe prins van de Stöppelkaters?

De Stöppelkaters houden op vrijdag 10 november hun jaarlijkse Katerspektakel in De Leeren Lampe. Die avond presenteert de nieuwe prins van de Raalter carnavalsvereniging zich aan het publiek. Dat wordt gecombineerd met diverse acts. Iedereen is welkom, dus ook niet-leden.

Of de huidige prins Gerard van der Weegh opgenomen wordt in het Convent van Oud Prinsen, dat is nog de vraag. Hij kan nog steeds niet op zijn lauweren rusten. Oud Prinsen hebben hem bespied en 'opgejaagd'. Of hij het gehaald heeft, dat zal uit een filmpje blijken. Verder zijn er optredens van Theo de Jong, De Twee Knaken, Dubbel C!, Roalter Wille, de Raad van Elf, JUFS en Chicks on the Block. Zij strijden om de titel: Stöppelkraker van het jaar. Een muzikale wedstrijd voor het beste carnavalslied. Een deskundige jury bepaalt wie de juiste mix van originaliteit, creativiteit, zang, muziek en uitstraling heeft. De winnende act mag tijdens carnaval verschillende keren optreden. De acts kregen bij het componeren van hun carnavalslied hulp van Stöppelkater-hofcomponist Arwin Aberson. Verder staan er ook dansshows van de Fire Cats en de Hofdames op het programma.

Rond de klok van elf wordt bekend gemaakt wie zich de nieuwe prins van de Stöppelkaters mag noemen. Nogal een dingetje natuurlijk. Altijd goed voor weddenschappen en listige trucs om de identiteit van de prins te achterhalen.

Verder is er een optreden van feestzanger Tom Haver, bekend van nummers als 'Stil in mij', 'Nacht na nacht', 'Hey jij!', 'Blijf vannacht bij mij' en zijn nieuwste hit 'Liefde bestaat'. Inmiddels heeft hij ook al furore gemaakt in de Oostenrijkse skigebieden. DJ Sander Scheperman zorgt voor de rest van de muzikale invulling van het programma.

De zaal gaat open om 20.30 uur. Het programma start om 21.11 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren V.O.F. Indien nog voorradig ook 's avonds aan de kassa.

Jeugdprins
Op zondag 12 november volgt de verkiezing van de Jeugdprins van De Krielen. Die staat ditmaal in het teken van de jungle. Drie kandidaten, Thies Jansen, Jip van Helvoirt en Floris Zwakenberg, maken in een onderlinge strijd uit of ze zich na afloop prins of adjudant mogen noemen. Ze worden beoordeeld op presentatie, vrijheid van spreken en handelen, originaliteit, behendigheid en stressbestendigheid. Vooral de playback-act weegt zwaar mee in het oordeel van de jury. Dat is het enige onderdeel dat de kandidaten vooraf kunnen oefenen. De Leeren Lampe is die middag geopend vanaf 14.30 uur. Het programma begint om 15.00 uur. De entree is gratis.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer