Raalte Regio

Wethouder Frank Niens feliciteert vrijwilligers Heeten Opgeruimd

Gisteravond toog Raaltes wethouder Frank Niens naar Heeten om de vrijwilligers van Heeten Opgeruimd in het zonnetje te zetten. Zij ruimen al 3 jaar zwerfvuil in en rond het dorp. 30 juni werden eindigden zij op de tweede plaats bij de Vrijwilligersprijs Overijssel 2017.

Niens sprak zijn waardering uit voor de veertig deelnemers. ‘Jullie hebben allemaal een intentieverklaring ondertekend waarin je verklaart een stukje van je eigen omgeving vrij te houden van zwerfvuil. En jullie bestrijken bijna het hele dorp, dat is een geweldig succes’. Frank Niens noemde het betrekken van de jeugd en buurdorp Nieuw-Heeten als positieve acties. De groep wordt gefaciliteerd met afvalgrijpers, veiligheidshesjes en vuilniszakken door het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. De hesjes zorgen voor zichtbaarheid tijdens de werkzaamheden. ‘Zo ziet iedereen wat we doen, mensen herkennen ons, en er gaat een positieve werking vanuit’, aldus initiatiefnemer Loeck Tomassen.

De gemeente Raalte stelde de vrijwilligers pmd- en restafvalcontainers ter beschikking. ‘Want jullie vinden het scheiden van zwerfvuil belangrijk. De blikjes worden naar de carnavalsvereniging gebracht. Zo werken jullie ook nog eens mee aan de circulaire economie; het recyclen van waardevolle grondstoffen’, zei Niens. ‘Jullie inspanningen worden gezien en zeer gewaardeerd. Dit heeft geleid tot de tweede plaats bij de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2017 eind juni in Zwolle. Een prachtige prestatie bij zoveel aanmeldingen. Ook wij als gemeente Raalte zijn trots op jullie en heel blij met jullie initiatief’.

Daarop reikte de wethouder aan Loeck Tomassen een grote taart uit, die onder luid applaus van alle aanwezigen werd ontvangen.

Onder het genot van een kop koffie en thee en een heerlijk stuk taart vierden de vrijwilligers met de wethouder hun succes.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer