Raalte Regio

Wim en Tonny Derks 60 jaar getrouwd

Wim en Tonny Derks hebben 2 kinderen en 4 klein kinderen. Ze wonen nu reeds 7 jaar met veel plezier aan de Blekstraat 24 te Raalte. Precies tussen de watertoren en kruisverheffingskerk in. Voorheen woonden ze meer dan 50 jaar op Rozenstraat 10. Zij waren in 1957 één van de eerste bewoners van de destijds nieuwe wijk De Blekkerhoek. Wim is geboren op 12 november 1929 in een groot gezin van 11 kinderen uit Luttenberg. Hij werkte meer dan 40 jaar bij de laarzenfabriek HEVEA in Raalte, nu Dunlop. Hiervoor heeft hij een koninklijke onderscheiding gekregen.

Al op jonge leeftijd moest Wim na het overlijden van zijn vader, die op 42 jarige leeftijd gesneuveld is door een V2 blindganger tijdens de 2e wereldoorlog in Luttenberg, noodgedwongen aan het werk. Zo werkte Wim bij diverse boeren als knecht in de omgeving van Schoonheten en plantte hij dennen boompjes op de Holterberg. In zijn vrije tijd voetbalde Wim in het 2de bij de plaatselijke SV Raalte waar hij zijn vrouw Tonny leerde kennen. Tonny handbalde daar in het 1ste. Tot op de dag van vandaag zijn beide nog lid van hun SV Raalte.

Wim is het oudste lid. Wim stond jaren in de kantine waar hij menig biertje tapte. Tonny was ook jaren op bestuurlijk niveau actief bij de afdeling gymnastiek. Beide zijn dan ook lid van verdienste van hun clubje. Ook als er geklust en gebouwd moest worden kwam Wim met zijn broers Harry, Jan en Frits helpen. Zo bouwden zij. samen met onder andere de gebroeders Roelofs, de eerste kantine en kleedkamers van hun sportvereniging Raalte. Tonny geboren op 29 september 1933 in Wesepe was een moderne vrouw en heeft altijd gewerkt in de confectie. Thuiswerk voor Meijer Woninginrichting en later bij de Salco in Raalte en Uniforce in Zwolle. Ook zorgde zij destijds voor de nieuwe gordijnen in de kantine van SV Raalte.

Samen zijn Wim en Tonny tot op dag van vandaag nog zeer actief. Dit houdt hen gezond. Nog dagelijks maken ze hun fietstochten door het mooie Salland. Even een rondje fietsen werd er dan gezegd. Menig Raaltenaar komt al toeterend voorbij als ze beiden herkennen. Ook voor lange fietstochten draaien ze hun hand niet om. Vakanties naar hun favoriete eiland Texel legden ze per fiets af over de afsluitdijk. Tot op de dag van vandaag gaan ze nog jaarlijks naar hun favoriete waddeneiland. Ook gaat Tonny nog minimaal 3 keer per week zwemmen bij Hotel de Zwaan. Tonny was ook één van de medeoprichters van de speeltuinvereniging De Blekkerhoek.

Wim is inmiddels 87 jaar werkt nog dagelijks in zijn tuin. Zijn gazon is een biljartlaken waar Ajax jaloers op zou zijn. Als SV Raalte en Ajax hebben gewonnen met voetbal dan hebben Wim en Tonny een goed weekeinde. Het sallands oogstfeest Stoppelhaene is hun grote feest in Raalte. Menig terrasje wordt nog gepakt en het wordt vaak afgesloten met een ijsje bij hun favoriete bakker Jorink. Ook genieten ze nog optimaal van hun 4 klein kinderen.

”Blijf bewegen en ga niet achter de geraniums zitten” is hun levensmotto. Dat is iets voor echt oude mensen!

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer