Algemeen

Laat gratis een energiescan uitvoeren!

Tip van Energieloket Salland: Bedrijven verdienen duizenden euro’s met LED

Als je kunt, moet je onder bepaalde omstandigheden als bedrijf energiebesparende maatregelen nemen. Met LED-verlichting ben je en baas van je eigen bedrijfsportemonnee als je dat niet doet.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Wantix LED Raalte weet daar alles van. Bülent Köse is eigenaar van dat bedrijf aan de Boeierstraat 10g in Raalte en heeft al menig bedrijfspand in een zee van LED-licht gezet. Wantix LED levert LED voor bedrijven, winkels, magazijnen en kantoren. Bedrijven kunnen er terecht voor LEDpanelen, LEDfotoplafonds, LEDTL-buizen en LED-downlights.

Köse: "Het aantal bedrijven dat overgaat op LED groeit in hoog tempo. Ook niet zo gek als je bedenkt dat je de investering er meestal binnen een jaar al weer uit hebt. Met LED heb je beter licht op de plek waar je het hebben wil, de verlichting geeft geen warmte af, de levensduur is enorm lang en het stroomverbruik is in vergelijking met de reguliere verlichting spectaculair laag, tot wel 60-65% lager!"

Ondernemers die bij LED denken aan het felle licht van de eerste generatie LED, moeten zich snel op de hoogte laten brengen van de huidige mogelijkheden. Köse: "Zo kan ik in kantoren de LED's gewoon in systeemplafonds plaatsen door enkel een tegel te vervangen voor een LED-tegel. Je kunt LED in alle lichtsterkes krijgen en je kunt daglicht nabootsen. Dimmen is tegenwoordig ook gewoon mogelijk."

Köse: Er is in LED nu zoveel te koop dat ik voor de zakelijke altijd een oplossing voor handen heb. We kunnen ook energieberekeningen en lichtplannen maken. We verzorgen eventueel subsidie, denk aan EIA en provinciale subsidies. Uiteraard leveren we de LED. Wantix kan ook zorg dragen voor de installatie, samen met gecertificeerde installatiebedrijven. Kwaliteit staat altijd voorop."

Meer informatie over Wantix of over LED-verlichting? Köse nodigt u van harte uit. "Kom gerust even langs voor advies of desgewenst komen wij bij u."

Wantix LED,
Bülent Köse,
06-53111346
info@wantix.nl
www.wantix.nl

Gratis energiescan
Particuliere woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

|Doorsturen

Albert

2017-11-03 23:27:29

interresant... Wantix heeft geleverd in Ommen in een grote winkel waar ik verbaast tevreden was van LED. (Naam stond op fotoplafond)  De juiste hoeveelheid licht en kleur is van groot belang en creëert een sfeervol zicht. Kwaliteit straalt er ook van af. En dan 65% energie zuinig? Moeten meer bedrijven en winkels doen.

Harold

2017-11-03 23:36:33

Ben bij Wantix geweest voor advies voor verlichting van ons pand en werkplaats. Wat ik belangerijk vond dat ik de juiste advies kreeg met de meest zuinige, kwalitatief en betaalbare oplossing. Scheelde veel met andere partijen. Opname op locatie en proefplaatsing was de doorbraak. Ik zag toen voor het eerst echt LED licht! Schatting energieberekening die ik later heb ontvangen voor bezuiniging op jaarbasis klopte en de EIA heb ik ontvangen. Goed advies, korte terugverdientijd, energiezuinig en goed licht! LED raad ik aan ieder bedrijf. 

Ik wist niet dat je zoveel kon bezuinigen op energie met LED.

Bert

2017-11-03 23:45:23

Wantix / Bülent bekend om zijn goede advies en afspraken. Interresante artikel.

Dries

2017-11-04 08:23:21

LED scheelt enorm in energie en vooral als je veel TL buizen hebt in je pand. Bij ons scheelde het ongeveer over gehele pand 4800 kwh. 

En natuurlijk mooi en meer licht. Heb ze nu twee jaar inhangen.

Gertie

2017-11-04 18:57:15

Als Albert, Harold, Bert en zelfs Dries het zegt, moet het vast wel goed zijn.

Angelien

2017-11-05 20:04:56

Het klopt, je kan bij aanschaffen van LED in aanmerkling komen voor de EIA (55% fiscaal aftrekbaar) en provinciale subsidie 25%. Dit staat allemaal op de website van Wantix.nl gelinkt naar RVO. Wij hebben het ook belicht door dit goed bedrijf en de subsidies ontvangen.

Jelle

2017-11-05 20:19:22

Ook wij hebben LED in ons pand en ook toevallig van Wantix. Het is niet alleen zuinig door de lichtverdeling het geeft ook meer sfeer en rust. Wij hebben nu hoogfrequent LED panelen en dit noemen ze flikker-vrij. Blijkbaar goed voor je biologische ritme en dat je niet vermoeiend wordt voor de ogen. 

Al met al zeer tevreden, ook wij hebben een energiescan uit laten voeren en de provinciale subsidie ontvangen. Terugverdien tijd was na aftrekken EIA en subsidies bij ons 10,5 maand. Berekend na ontvangst jaarafrekening. 
   

Diderick

2017-11-06 21:02:11

Verhaal Klopt helemaal. Salland moet over naar LED. Wantix ken ik en ook ik heb daar Led tl buizen afgenomen. Inderdaad meer licht en veel zuiniger.

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer