Politiek

Goede hoop op overdekt bad in Lemelerveld

Het onderzoek naar de mogelijkheden van een overdekt zwembad in Lemelerveld is in volle gang. Via een brief op Sukerbiet.nl meldt een speciaal in het leven geroepen werkgroep dat zij het onderzoek naar realisatie van het zwembad in het najaar hoopt af te ronden. “Vooralsnog is er goede hoop dat er een overdekt zwembad in Lemelerveld kan worden gerealiseerd. We houden u op de hoogte”, zo stelt de werkgroep.

Voor de realisatie van het overdekte zwembad is zo’n 2,5 miljoen euro nodig. Dorpeling Jo Tielbeke stelde begin dit jaar al een bedrag van maar liefst 450.000 euro beschikbaar aan Stichting Lemelervelds Belang. "Omdat ik een Lemelervelder ben in hart en nieren", meldde Tielbeke destijds. "Een zwembad zou hier heel goed passen. Zulke geweldige initiatieven steun ik graag." Maar er is meer dan alleen geld nodig om het project een kans van slagen te geven.

In het onderzoek van de werkgroep, dat een half jaar geleden ongeveer in gang is gezet, is naar voren gekomen dat overdekt zwemmen in Lemelerveld alleen mogelijk is wanneer het op ‘een Lemelerveldse manier’ wordt aangepakt. Het belangrijkste vraagstuk vormt daarbij de exploitatie. “ Pas als er in Lemelerveld en omgeving bereidheid is om voldoende jaarabonnementen af te nemen, dan zijn er mogelijkheden om de exploitatie rond te krijgen”, aldus de werkgroep. Het beheer en toezicht zou dan voor een belangrijk deel door vrijwilligers worden uitgevoerd.

”Om overigens voor subsidie in aanmerking te komen is het een voorwaarde dat er sprake is van multifunctionaliteit”, gaat de werkgroep verder. “Op sportcomplex Heidepark worden hiervoor mogelijkheden gezien. Op dit moment wordt onderzocht hoe aan die multifunctionaliteit verder inhoud kan worden gegeven en wat dat betekent voor de locatie van het overdekte zwembad. Duidelijk is wel dat een overdekt bad op een locatie alleen geen optie is.”

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Algemeen

Uit

Digikrant
Agenda

Weer