Olst-Wijhe Regio

Olst-Wijhe denkt na over toekomst van scholen in de gemeente

Het project 'Scholen voor morgen' is ook na de zomervakantie nog in volle gang. Docenten, (toekomstige) ouders, schoolbesturen, de gemeente en uiteraard de kinderen gaan samen om de tafel om te kijken naar een toekomstbestendig en betaalbaar onderwijsaanbod in de gemeente Olst-Wijhe. Met dit project anticiperen de schoolbesturen samen met de gemeente op de consequenties van teruglopende leerlingenaantallen.

Twee leerkrachten, Kristy Versluis van Sint Jozef Wijhe en Mirthe Jansen van de Bongerd Boerhaar, kwamen met het idee van een 'communicatietafel'. 

“Ik ben vooral leerkracht en geen organisatiedeskundige maar vindt dit hele proces wel een enorme uitdaging in de positieve zin van het woord. Hoe zorg je er nu voor dat ouders goed betrokken raken bij deze ontwikkeling en ook met elkaar hierover in gesprek gaan. Daarover zijn Mirthe en ik samen gaan nadenken", zegt Kristy. "Want er wordt natuurlijk vanuit de projectorganisatie via nieuwsbrieven, website ook gecommuniceerd, maar hoe mooi is het als je dit ook op een laagdrempelige manier kunt doen. Dus zo kwamen wij op het idee van een communicatietafel, gewoon op de school zelf. Met daarop de laatste actuele informatie, maar ook met de mogelijkheid om hier je vragen te stellen of opmerkingen en adviezen te geven. En dat idee is nu verder ook opgepakt door alle andere scholen, heel leuk om te horen,”

De communicatietafels staan in totaal op 19 locaties. Op alle scholen, kinderopvanglocaties, het gemeentehuis en in het Holstohus. Op de tafels is de meest recente informatie over ‘Scholen voor morgen’ te vinden. Belangstellenden kunnen schriftelijk hun vragen stellen en tips en adviezen geven. Vanuit het projectteam wordt dan via de mail antwoord gegeven. De vragen en antwoorden worden vervolgens geanonimiseerd geplaatst op de website www.scholenvoormorgen.org

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer