Olst-Wijhe Regio

Wethouder Blind geeft verkeerde informatie over 'gifhuis' in Wijhe en zegt sorry

Wethouder Blind heeft verkeerde informatie naar buiten gebracht omtrent een zogenaamd gifhuis. In een huis in Wijhe zijn meerdere fouten gemaakt en daar is de familie nu al aan een tijd de dupe van. Er zijn giftige dampen in één huis gekomen doordat het huis niet was aangesloten op het nieuwe rioleringsstelsel. Lange tijd was het onduidelijk hoe dit kon gebeuren en de politiek eisten een verklaring en excuses van Blind. Omdat de wethouder de raad onjuist had geïnformeerd. 

De wethouder had gezegd dat er in overleg met de buurt was afgesproken dat er een chemische substantie in de rioleringen zouden komen. Echter wisten de buurtbewoners van niks en Blind schoof dat gemakkelijk van zich af. 

Inmiddels heeft Blind zijn excuses aangeboden en daaruit kom onderstaande verklaring:

Voor een familie in de wijk de Grienden in Wijhe is er tijdens een reconstructie een fout gemaakt bij het dicht zetten van de oude riolering. Door de gassen die daarbij vrij zijn gekomen, is hun woning tijdelijk onbewoonbaar geworden en wonen zij, tot deze situatie is opgelost, elders. Sindsdien zet iedereen alles op alles om dit probleem samen met deze familie op te lossen.

Afgelopen maandag heeft de fractie van D66 hierover vragen gesteld aan de wethouder die hierop onjuiste antwoorden heeft gegeven. Wethouder Blind: “Ik heb afgelopen maandag in de raad onjuiste informatie gegeven waardoor er veel tumult is ontstaan. Ik ben hiervoor verantwoordelijk en bied oprecht mijn welgemeende excuses aan.

Het was absoluut niet de bedoeling om onduidelijkheid en onrust te creëren. Nu gaat de aandacht hiernaar uit, terwijl de focus hoort te liggen op het vinden van goede oplossingen voor de familie. Het spijt mij dat ik een foute toelichting heb gegeven. Ik kan iedereen garanderen dat we alles op alles zetten om gezamenlijk tot goede oplossingen te komen”.

 

|Doorsturen

Marjan Potze

2018-03-30 20:56:32

Vanwaar die onjuiste informatie dan toch meneer Blind?

Peter Roelofs

2018-04-01 21:44:07

Er zijn politici afgetreden voor minder ernstige zaken

Dick Mars

2018-04-04 19:59:17

Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen. 

En anders maar niet reageren op dit soort ongein. 

Wanneer politici zich al met dit soort zaken zouden moeten bemoeien, dan zou inderdaad de focus moeten liggen op het oplossen van het probleem, en niet op het elkaar de vliegen afvangen. 

Marjan Potze

2018-04-05 08:56:44

Wat een bespottelijke reactie Dick Mars!

Als je van een wethouder al niet de juiste informatie mag verwachten, van wie dan nog wél?

H Drenth

2018-04-06 06:51:25

Dick Mars  Waarom zelf niet tweede zin , van je eigen opmerking toegepast. Had je reactie hier niet gestaan. En als de rest van je reactie gevolgd zou zijn door Dhr Blind, had deze  geen commentaar moeten geven. 

Er is hier door een Politici onjuiste en onvolledige informatie verstrekt. En ook schuld bij anderen proberen te leggen, Hier is maar een ding mogelijk Opstappen. En niet Sorry.

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer