Raalte Regio

Afvalinzameling Raalte niet naar eens per acht weken

Het inzamelen van het huisvuil in de gemeente Raalte gaat niet eens per acht weken gebeuren. Op dit moment vindt inzameling eens per vier weken plaats, maar het voorstel van het college was om dit op de schop te gooien. Maandagavond bleek dat het merendeel van de gemeenteraad hier niets in ziet.

Op dit moment kan 70 procent van het in Raalte opgehaalde huisvuil worden gerecycled. Dat percentage moet in 2020 op 75 procent zitten, zo bedacht het college. Bovendien wilden de burgemeester en wethouders naar maximaal honderd kilo restafval per inwoner.

Het plan was dat ieder huishouden een pasje zou ontvangen voor een ondergronds afvalsysteem, zodat de inwoners van de gemeente niet in de knel komen als de container voor restafval te vol zit.

Inwoners konden volgens het voorstel hun gft-afval en grof tuinafval gratis aanbieden. Dat geldt zowel voor het laten legen van de gft-container als voor het wegbrengen van het afval naar het ROVA-milieubrengstation. Bewoners van hoogbouw in de gemeente kunnen, in de loop van 2018, hun pmd-afval (plastic verpakkingsafval, metalen verpakkingen en drankenkartons) in speciale ondergrondse containers doen. In ieder buurtdorp zou bovendien een ondergronds systeem komen voor het aanbieden van restafval.

Er bleek geen draagvlak voor het plan, maar dat betekent niet dat de kous af is. Het college gaat zich buigen over de kwestie en komt binnenkort terug met een aangepast voorstel.

|Doorsturen

jan

2017-09-13 11:31:01

Zo Frank een krasje op je blazoen en je had de fractie van Gemeente Belangen nog wel zo goed instelling gebracht. De grijze bak zal in ieder geval na vier en voor acht weken worden geleegd. Blijft over een leging van de grijze bak na vijf, zes of zeven weken.  Wat wordt het laat mij eens gokken de prijsverhoging wordt hoger en de service wordt minder. Waarom wil Gemeente Belangen de burger straffen?

1x per jaar is zat

2017-09-13 16:00:41

Ben even benieuwd welke fractie voor optie 1 in het voorstel vh college heeft gepleit? Dat is de "normale" variant die in de meeste Rova gemeenten is of wordt ingevoerd, dus restafval wegbrengen en geen grijze container meer thuis.

Ik woon in de gemeente Olst-Wijhe en daar hebben we het nu een tijdje en het werkt perfect moet ik zeggen. En dus heb ik zeer lage kosten. Vaste deel 116,- en variabel +/- 10.- (6x pj wegbrengen 1 zak a 1.55)

Maar goed, ben dus benieuwd of er fracties waren die dus voor variant 1 hebben gepleit?

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer