Raalte Regio

College: ‘Uitbreiding Huttert in Luttenberg niet mogelijk’

Het Raalter college ziet geen mogelijkheden meer om mee te werken aan uitbreiding van Recreatiebedrijf de Huttert in Luttenberg. De planvorming hieromtrent is dan ook stil gelegd.

De Huttert en de gemeente waren sinds eind 2013 in gesprek over de uitbreiding. In 2015 stemde het college er nog onder voorwaarden mee in. Maar aan de indertijd gestelde voorwaarden kan het bedrijf niet voldoende voldoen. Landschappelijke inpassing is niet afdoende mogelijk; de Huttert heeft volgens het college niet voldoende gemotiveerd hoe het met de uitbreiding ook innovatief bezig wil zijn (een provinciale eis) en afdoende draagvlak bij de omgeving ontbreekt. “Bovendien had de Raad van State wat betreft de landelijke inpasbaarheid, zelfs al waren we akkoord gegaan, waarschijnlijk negatief geoordeeld”, zo stelt wethouder Wout Wagenmans. “Het was een optelling van allemaal kleine beetjes”, voegt wethouder Gosse Hiemstra toe. “Maar die maakten samen één groot negatief.”

Volgens het college bestaat er voor de Huttert nu nog maar één andere mogelijkheid: zich rechtstreeks tot de raad wenden.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer