Raalte Regio

Elly van Steen verruilt CDA Raalte voor ChristenUnie

Het CDA in Raalte raakt raadslid Elly van Steen kwijt aan de ChristenUnie. Na de komende gemeenteraadsverkiezingen ziet die partij het levenslicht in Raalte.

Al snel na de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 trad Van Steen af als fractievoorzitter van het CDA, wegens het aanblijven van Gosse Hiemstra als wethouder. Dat ze nu vertrekt bij het CDA ervaart ze als een bevrijding.

De laatste maanden is sprake van een leegloop bij CDA Raalte. Raymond Godeschalk sluit na de gemeenteraadsverkiezingen aan bij Lokaal Alternatief en eind 2017 koos Petra Hegeman voor een overstap naar BurgerBelangen.

|Doorsturen

Harrie Kiekebosch

2018-02-12 08:27:13

Rennen ze bij het CDA allemaal weg, of zoeken de weggestuurden een ander onderkomen.

jan

2018-02-12 13:40:14

@Harrie drie CDA  gemeenteraadsleden kondigen aan dat ze naar een ander nest gaan. Bij GB heeft één gemeenteraadslid tijdens de rit het stokje teruggegeven, drie zittende gemeenteraadsleden zijn niet vermeld op de GB kieslijst. Inderdaad bij het CDA rennen ze weg. Maar GB heeft getalsmatig een voorsprong op de leegloop. Eist de opgelegde kadaverdiscipline uiteindelijk zijn tol?. Toch is het bewonderenswaardig dat de afzwaaiende gemeenteraadsleden vaak tegen hun eigen principes in de wethouders door dik en dun hebben gesteund. Is alleen de kiezer de verliezer??.    

Harrie Kiekebosch

2018-02-12 18:34:35

@Jan, een interessante bespiegeling. Wat denk je, zouden CDA en GB hieronder uitleg gaat geven?

Ik zeg: voor verandering heb je nieuwe partijen nodig #raaltenatuurlijk

Bas

2018-02-12 18:54:02

@ Jan, ik vind je toon beetje tegenvallen, lijkt mij een reactie van een CDA'er die niet blij is met de uitspraken. Blijkt het dan toch allemaal waar te zijn en kloppen er dingen niet bij het CDA? Daar blijft het stil. Wel wijzen naar een ander, om maar mist op te werpen. Wat is de ware reden dat deze 3 raadsleden overstappen? Gebrek aan visie en daadkracht?

Mss toch tijd voor nieuw élan in de Raalter Gemeenteraad.

jan

2018-02-13 10:25:27

@Bas

Inderdaad heeft de huidige coalitie een chronisch gebrek aan visie en daadkracht getoond. De wethouders profileerden zich niet als bestuurders en toonden ook geen leiderschap. Een enkele wethouder liep altijd achter de feiten aan, maar stond altijd vooraan om het lintje door te knippen. De collega’s wethouders tolereerden dit gedrag en door de heersende kadaverdiscipline in de coalitiepartijen werd dit haantjes gedrag in de raad goedgekeurd. Het College heeft Raalte geen windeieren gegeven, integendeel.
Als na de verkiezingen de plucheverdeling nagenoeg gelijk blijft, dan verandert er in het college niet zoveel. Op de CDA lijst staan op de eerste vier plaatsen drie oude gedienden en op de GB lijst staan vier oudgedienden bovenaan. De wethouders verdeling is zo klaar. De andere gekozenen nemen onder leiding van de fractievoorzitters zitting in de raad. Het leuke is wel dat er zes vrouwen op de GB lijst staan en zoals Wagenmans zegt; de maatschappij bestaat voor 50 % uit mannen en 50% uit vrouwen. Enkele van GB cheerleaders kunnen hooguit raadslid worden en daar worden ze gehoorzaam gemaakt. Gehoorzaam aan het college. Zo zie je maar weer; de mannen hebben het voor het zeggen in bestuurlijk Raalte.
Inderdaad het is tijd voor ontzuiling.

 

jan

2018-02-13 16:27:30

@Harrie,

Ze zijn bang bij het GB en CDA, ze houden de kaken stijf opelkaar.

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer