Olst-Wijhe Regio

Gemeenten Raalte en Olst-Wijhe organiseren informatiebijeenkomsten over asbestdaken

De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe willen inwoners graag ondersteunen bij het verwijderen van asbestdaken. Daarom organiseren zij vier informatiebijeenkomsten. 

Op 12 september start de bijeenkomst om 19.30 in het HOFtheater. Tijdens deze bijeenkomst wordt de nadruk gelegd op daken van ondernemers. Op 19 september wordt er opnieuw om 19.30 een avond georganiseerd in het HOFtheater. Dan wordt er meer informatie gegeven over asbestdaken van particulieren.

In Olst-Wijhe wordt op 13 september om 19.30 een infoavond gehouden. In het Holstohus in Olst wordt gesproken over asbestdaken van particulieren. Op 27 september om 19.30 is de bijeenkomst bij Logtenberg op de Boerhaar. Deze bijeenkomst is interessant voor ondernemers.

De deuren op de locaties zijn om 19.00 geopend. Tijdens de bijeenkomst is er, na het algemene gedeelte met presentaties van verschillende experts, gelegenheid om uw persoonlijke vragen te stellen op de ‘informatiemarkt’.

Financiële vergoeding
Voor iedere m2 verwijderd asbestdak stelt de gemeente een vergoeding van €1,00 beschikbaar naast de rijksvergoeding van €4,50. Daarnaast ondersteunt de gemeente u ook door u te koppelen aan bedrijven die u kunnen ontzorgen. Bijvoorbeeld door dak er af-dak er op of zelfs met u aan de keukentafel mee te denken over uw toekomstplannen.

Asbestdaken
Eigenaren van een woning of schuur waarvan het dak waarschijnlijk asbest bevat hebben onlangs een uitnodiging voor de informatiebijeenkomsten ontvangen. Kijk voor meer informatie op www.raalte.nl/asbestdaken

|Doorsturen

Henri

2018-09-07 16:52:01

Mooi initiatief. maar 12 euro /m2. Heb dit voorjaar nog prijzen gehoord van 9 euro/ m2. Niet door Raalter saneerder maar wel in Raalte. 

Joop

2018-09-07 22:56:37

1 euro vergoeding van dezelfde Gemeente die eerst goedkeuring gaf om het asbest erop te leggen ? Denk ook dat mensen verstandig genoeg zijn om meerdere offertes aan te vragen. Dat koppelen door de Gemeente zet ik wel heel grote vraagtekens bij.....  ( 1 euro provisie voor Gemeente misschien .. ??? )

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer