Raalte Regio

GroenLinks Raalte wil het stemmen makkelijker maken

GroenLinks Raalte heeft de afgelopen tijd diverse plekken in Raalte verkend om te kijken waar de inwoners van Raalte hun stem uit zou kunnen brengen. GroenLinks Raalte is van mening dat het mogelijk is om meer inwoners te laten stemmen. Zo zijn zij opzoek gegaan naar populaire plaatsen in de gemeente Raalte. 

Zo is de Landstede bij uitstek een makkelijk toegankelijke plaats waar jong volwassenen en de buurt zo naar binnen stappen. Een stemlokaal in de hal van het Landstede spreekt studenten veel meer aan dan een vaag zaaltje onder de brandtrap van het Carmel College Salland.

"De Lessen Burgschapskunde op het MBO kunnen meteen omgezet worden in een stem op de politieke partij van hun voorkeur. Simpel en doeltreffend om de jeugd te betrekken bij wie hen het beste kan vertegenwoordigen" zegt lijstrekker Ralph Mulders van GroenLinks Raalte.

Landstede zelf is enthousiast en zal ook zeker aandacht gaan besteden aan de gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Op de stations Heino en Raalte komen wat GroenLinks betreft ook (mobiele) stemlokalen zodat jongeren die in Zwolle hun opleiding volgen en hardwerkende inwoners niet in de knel komen om hun stem uit te brengen als ze laat terug zijn in hun gemeente.

Reizigers die met het openbaarvervoer reizen wordt zo het stemmen gemakkelijker gemaakt. Food & Go eigenaar Wilco van Klinken werkt er graag aan mee zodat de vrijwilligers die het stemlokaal bemannen gebruik kunnen maken van de sanitaire faciliteiten.

Nu nog de kiesraad en de zittende politiek enthousiast krijgen, maar daar is de laatste 4 jaar aan een dergelijk voorstel niet gedacht.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer