Raalte Regio

Hans de Kort: Merkwaardige brieven gemeente Raalte over 'Landjepik'

Hans de Kort heeft op 11 december een brief geschreven naar de het college in Raalte over het fenomeen 'Landjepik'. Boeren zouden gemeentelijke grond als 'eigen land' opgeven om zo meer subsidie te ontvangen. De Kort vroeg zich af of deze praktijken zich ook voordoen in de gemeente Raalte. In de eerste reactie stelt het college niet op de hoogte te zijn van dergelijke gevallen. Er was echter geen specifiek onderzoek naar verricht.

Deze opmerking zorgde voor verbazing bij Hans de Kort. "Het eerste antwoord was weer eens een gebruikelijke dooddoener: er is weliswaar geen enkel onderzoek naar verricht, maar van landjepik is in Raalte niets bekend."

De gemeente Raalte kwam later met een aanvulling op de eerste reactie, toen bekend werd dat er in Raalte toch voorbeelden zijn van ‘Landjepik’. "We zijn er inderdaad van op de hoogte dat dit speelt. De melder heeft het hier over percelen langs Haansweg, Ramelerdijk, Broeklanderdijk en Ramelerveldweg."

Het college denkt niet dat het fenomeen op grote schaal in de gemeente voorkomt. Het zal wel worden geagendeerd voor de werkgroep 'Groene Agenda’. "Mochten we op basis van dit overleg tot de conclusie komen dat deze praktijk op grote schaal voorkomt, dan zullen we dit alsnog aan u (De Kort, red.) communiceren, gekoppeld aan een advies om nader onderzoek te verrichten naar de aard en omvang van het probleem en de mogelijke oplossingen."

|Doorsturen

Hendrik

2018-01-12 15:53:48

Ach, het anwoord van de Gemeente is net zo vaag als de vragen die gesteld zijn. Iedereen weer blij.

Joop

2018-01-13 09:47:25

Als veehouders hun grond willen intekenen bij RVO, kan de grond onder een bomenrij / bosrand niet worden meegenomen omdat dit 'niet zichtbaar is' .....  kun je protesteren wat je wilt, de Overheid rekent lekker naar zich toe.....  boer mist dus een behoorlijk stuk land en moet méér mest afvoeren (kosten)  Nu hebben (sommige) boeren eens wat mazzel dat aangrenzend een stukje gemeentegrond ligt ( vaak bermen of onrendabel hoekje wat niemand nodig heeft ..), moet hier weer een groot onderzoek naar komen ....  Pffffffffffffff  

3s

2018-01-13 11:06:40

Heeft wel als voordeel dat er op een gegeven moment geen onkruid meer bestaat en de percelen niet meer te hoeven worden doodgespoten.

Buren

2018-01-14 18:20:23

Bedoeld de melder ook het stuk grond van het waterschap rondom de vistrap aan de ramelerdijk? Hier heeft ook iemand na eigen inzicht een bordje geplaatst  “verboden bloemen te plukken”. 

ik heb wel een vermoeden wie de melder is. ik wil het graag toelichten, dus bij deze, ”melder” kom gerust aan.

C Kruitbos

2018-04-22 12:45:49

Veehouders komen grond te kort in Nederland.Vandaar deze actie.

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer