Raalte Regio

Kiki (12) en Bas (11) uit Laag Zuthem spraken voor gemeenteraad

De twaalfjarige Kiki en elfjarige Bas spraken maandagavond in bij de gemeenteraad van Raalte. De raad moet op 9 november tijdens de begrotingvaststelling voor 2018 beslissen of zij de 1,4 miljoen, die nodig is voor het opknappen en veiliger maken van de Kolkweg en Langeslag in Laag Zuthem, beschikbaar willen stellen.

De twee waren met een bus vol dorpsgenoten naar het gemeentehuis gekomen en vertelden zonder een snik in de stem in een zaal vol volwassen mensen hun mening over het plan. Bas schetste in een paar zinnen de geschiedenis en vertelde over ‘de raad op pad’ in het dorp waar zij hun zorgen om de verkeersveiligheid vertelden. Het over de stoep moeten fietsen door racende auto’s en het niet werken van de schoolzone. "Alleen de paarden schrikken van de cirkels op de weg", vertelde hij.

Kiki stelt blij te zijn, omdat het plan ervoor zorgt dat er geen auto’s meer door het dorp kunnen racen en iedereen veilig kan lopen. Er komt meer groen, meer ruimte voor het schoolplein. De stoepen worden breder en worden voor iedereen begaanbaar, terwijl fietsers voorop staan in het verkeer. Thijs de Bree vult namens de twee gevormde klankbordgroepen nog aan tevreden te zijn met het verloop van het proces en er van overtuigd te zijn er met elkaar uit tekomen.

Het plan dat tot stand is gekomen na brede inspraakrondes in het dorp is nog niet helemaal af, maar alle Zuthemers hebben er vertrouwen in dat de verdere uitwerking goed verloopt. Het plan omvat snelheidsbeperkende maatregelen en een geheel nieuwe aankleding van de hoofdwegen in het dorp waarbij ook ruimschoots aandacht is voor de doorstroming van het landbouwverkeer.

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer