Raalte Regio

Nieuw college Raalte geïnstalleerd

Burgemeester Martijn Dadema heeft donderdagavond de nieuwe leden van het college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd. Dennis Melenhorst (VVD), Frank Niens (Gemeentebelangen), Jacques van Loevezijn (CDA) en Wout Wagenmans (Gemeentebelangen) aanvaarden de benoeming. Beoogd wethouder Gosse Hiemstra (CDA) trok zich gisteren onverwacht terug. Een 'verstoorde werkrelatie met een medewerker' is volgens Hiemstra de reden van zijn terugtrekking.

"Wij zijn heel erg voor transparantie. Ik moet even nadenken over hoe we om moeten gaan met de ontstane situatie. Het is een kwetsbare situatie voor de mensen die er direct bij betrokken zijn", zei Dadema over het plotselinge vertrek van Hiemstra. Dadema wil op een later moment een nadere toelichting geven over de situatie.

Roalterakkoord
Tijdens de raadsvergadering op donderdagavond is het 'Roalterakkoord' aangenomen. Raadsbreed is het akkoord niet: Lokaal Alternatief en GroenLinks stemden tegen. 

Lees hier het Roalterakkoord

|Doorsturen

raaltenaar

2018-06-22 20:44:16

en nu hopen dat ze snel beginnen , en wat gaan doen aan de omgeving en kern van Raalte. onderhoud is ver te zoeken.

Dick Mars

2018-06-23 13:23:07

Ik ben- ook na lezing van het gehele document- nog steeds erg benieuwd waarom Groen Links en Lokaal Alternatief dit accoord niet hebben willen tekenen.

Er staat naar mijn mening helemaal niets in waar ze principieel tegen zouden kunnen zijn.

Groen Links heeft volgens haar voorman veel verdergaande ambities, maar is in het eerder verspreide filmpje nog wel positief over de opzet.

En Heino's belang heeft er zeker over heen gelezen dat er serieus gekeken wordt naar nieuwbouw voor de Heinose sporthal, zo'n beetje het enige concrete punt dat in het accoord staat.   Ze zijn zeker niet voor een "Roalter"accoord, dat woord krijgt De heer Den Daas kennelijk bijna niet uit z'n .....

Maar serieus, heel benieuwd naar de motiveringen van beide partijen.

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer