Raalte Regio

Nieuwe werkgroep 'Blankenfoort 3' wil in 2019 een uitbreiding van het Heinose bedrijventerrein

'In 2019 de schop de grond in!', dat is het streven de nieuwgevormde werkgroep 'Blankenfoort 3'. Naar aanleiding van de actuele vraag van Heinose bedrijven naar uitbreidingsmogelijkheden op het bedrijventerrein werd deze werkgroep gevormd. 

Foto: Bedrijventerrein Heino | Google Maps

De werkgroep bestaat o.a. uit leden van Heino Aktief en twee ambtenaren van de gemeente. Wethouders Melenhorst en Wagenmans zijn nauw betrokken bij het initiatief. Volgens de groep is er haast geboden bij de uitbreidingsplannen. "Anders zullen er hoogstwaarschijnlijk ondernemers uitwijken naar Zwolle. Dit zal nadelig zijn voor de werkgelegenheid en de maatschappelijke betrokkenheid", zegt Rutger ter Laak. "Normaal duurt het zo'n twee jaar voordat de schop de grond in gaat. Door samen deze werkgroep te vormen kunnen we het voorbereiden en de doorlooptijd mogelijk inkorten."

Ondernemers die uitbreidingswensen hebben kunnen zich melden bij info@heinoaktief.nl. Na de herfstvakantie staat de volgende bijeenkomst van de werkgroep gepland, dus enige haast is geboden. "Een aantal bedrijven hebben we in beeld, maar het kan zijn dat er meer zijn", vertelt Bram Steijn, voorzitter van Heino Aktief en initiatiefnemer van de werkgroep. "We willen in november de kaart intekenen en voor de jaarwisseling het plan bij de provincie inleveren." 

De Provinciale Staten moeten goedkeuring geven voor een eventuele uitbreiding van het Heinose bedrijventerrein. "Ik heb de toezegging van beide wethouders dat ze ons zoveel mogelijk ondersteunen met dit initiatief", besluit Steijn.


 

|Doorsturen

Toos

2018-10-24 16:43:43

Lijkt me zeer gezond dat deze ondernemers (en de gemeente ambtenaren) eerst eens kijken naar bestaand aanbod in bijvoorbeeld Zwolle of Raalte alvorens het zoveelste bedrijventerreintje lokaal uit te rollen. Alleen in de eigen gemeente Raalte zijn/komen nog voldoende bedrijfspanden beschikbaar. 

De markt voor bedrijfsterreinen gaat in Nederland al gebukt onder een te sterke lokale visie van gemeenten. De gevolgen daarvan zijn uitvoerig beschreven door de Taskforce o.l.v. Peter Noordanus. Tien jaar geleden is al geadviseerd bestaande terreinen te revitaliseren en meer regionaal/provinciaal te kijken. Bovenstaand initiatief is juist het tegenovergestelde. 

De Heinose ondernemers beperken hun afzetgebied toch ook niet enkel tot Heino? Waarom dan als het om vestiging/productie/distributie gaat dan plots ineens niet buiten de eigen vierkante postzegel kunnen denken?  

Toos

2018-10-24 16:54:21

Op de Stentor overigens een beter, genuanceerder artikel dan hier op SC... https://www.destentor.nl/salland/werkgroep-maakt-haast-met-nieuwe-bedrijfsgrond-heino~a84c441c/

Hierin wordt duidelijk belicht dat de economische binding moet worden aangetoond door de ondernemers. Dat lijkt me nog een hele uitdaging.

Harrie Schulten

2018-10-24 16:57:02

Er staan aan de L.J. Costerstraat ook nog units te koop/huur.... 

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer