Raalte Regio

Opinie: Alexander, Alexander..

Als fractievoorzitter van de VVD in de Raad van Raalte is Alexander Kreule natuurlijk verplicht de van zijn partij bekende onderbuikgevoelens te ventileren wanneer het gaat om mensen in de bijstand, met alleen AOW of met een minimum inkomen. Mensen in de bijstand zijn natuurlijk allemaal uitvreters die door onverantwoord handelen in de schulden zijn gekomen en eigenlijk helemaal niet geholpen zouden moeten worden. Moet het toch gebeuren, dan moeten ze maar 14% rente betalen.

In plaats van de onderbuik laat ik persoonlijk liever mijn hersenen, voor zover aanwezig, mijn visie bepalen. Feit is dat we nu veroordeeld zijn tot al weer het derde kabinet Rutte.

Tijdens de bankencrisis in 2007- 2008 kwam het toenmalig kabinet Rutte op het lumineuze idee om te gaan morrelen aan de hypotheekrenteaftrek, wat tot ineenstorting van de onroerendgoedprijzen leidde, waardoor voor vele mensen de waarde zakte onder de erop rustende hypotheek, met problemen met hun banken tot gevolg en vaak tot executie werden gedwongen. De bouwbranche kreeg hierdoor gigantische klappen en ook de aanverwante bedrijven zoals woninginrichters, tuinlieden, installateurs, schilders enz. kwamen in de problemen en duizenden bedrijven en ZZPers gingen over de kop, waardoor het land in een diepe recessie kwam, veel dieper dan de ons omringende landen. België had in deze periode 1 ½ jaar geen regering en had (daarom?) vrijwel geen recessie en zeker geen verstorende maatregelen.

En ja Alexander, voor deze kleinere bedrijven en ZZPers zijn er, in tegenstelling tot voor werknemers, geen vangnetten. Wanneer deze slachtoffers niet snel aan het werk kunnen moeten ze hun eventueel vermogen en eigen huis eerst opeten voordat ze uitvreter mogen worden en een Bijstandsuitkering kunnen aanvragen. Ik denk dat in deze groepen best veel voormalige VVD'ers zitten dus mijn dringend advies is om je toch eens in deze problematiek te verdiepen, Alexander.

Niet door regeringsmaatregelen om de binnenlandse economie te stimuleren maar door de exporterende Nederlandse bedrijven, EU is zo slecht nog niet, Alexander, kwam Nederland uit de recessie en ging en gaat de economiegroei nu iets sneller dan die van de omringende landen omdat wij van veel dieper moesten komen.

Maar met de nieuwe plannen worden weer de uitvreters gepakt: Inkomstenbelastingverlaging alleen voor de werkenden. Wel een verhoging van het lage BTW tarief met 15%. Dit treft de uitvreters weer het meest omdat deze zo weinig te besteden hebben dat zij alleen maar artikelen kunnen kopen als voeding etc., die onder het lage tarief vielen. Aan het kopen van luxe artikelen komen zij vrijwel niet toe. Als dat toch noodzakelijk is moeten ze lenen...tegen 14%...

Alexander, ik hoop dat deze uiteenzetting je in staat stelt je vriend Mark uit te leggen hoe de vork in de steel zit. Zodat wij niet meer hoeven te horen hoe goed zijn vorige regeringen het wel gedaan hebben. De huizenprijzen liggen ondertussen al weer hoger dan voor de crisis dus alle persoonlijke ellende van de afgelopen jaren is nog voor niets geweest ook.

Volgens mij is het enige waarop de VVD zich kan beroemen over hun laatste regeerperiodes het ontstaan van de Voedselbanken!

Kees Huls

|Doorsturen

Roelof

2017-12-23 12:35:23

is dit een reactie geschreven door "De Speld"?

Hn

2017-12-23 16:30:16

Tja, als je zoveel verkeerde keuzes maakt, ligt dat natuurlijk aan de maatschapij en de politiek. Als meneer Huls succesvol wax geweest, had hij dit nooit geschrdven, misschien wel VVD gestemd.?

Jan

2017-12-27 17:04:57

zeer laag opgeleide reacties van Roelof en Hn 

Kom maar eens rond van 700 euro in de maand die je te besteden hebt aan eten kleding en huishoudelijke aperaten die ook nog eens toevallig kapot gingen.

bij ons wordt elke uigave hoe klein dan ook bijgehouden om niet voor verrassingen te komen staan. Wibra Action en Zeeman zijn bij ons dan ook zeer bekend Wij gaan niet op vakantie maar besteden ons vakantiegeld aan huishoudelijke uitgaven dat is ons appeltje voor de dorst,Maar ja wij komen rond  en zo lang als dat kan prima toch ??

wij zijn maar in een ding teleurgesteld en dat is de politiek, stemmen is hoe dan ook al lang verleden tijd.

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer