Raalte Regio

"Puien Canadastraat Heino eind 2017 dicht"

De open puien aan de Canadastraat in Heino zijn uiterlijk eind 2017 dicht. Dat heeft de eigenaar toegezegd aan de gemeente Raalte. Na vragen van raadslid Egbert den Daas nam de gemeente contact op met de pandeigenaar.

Onlangs richtte Den Daas (Lokaal Alternatief) zich in een brief tot het college van Burgemeester en Wethouders in Raalte. Deze week kwam het college met een reactie:

"Beste heer Den Daas,

Op 25 september 2017 heeft u ons een brief geschreven over de open puien aan de Canadastraat 38-42 in Heino.

Aanloop
In uw brief wijst u op eerdere correspondentie. Op basis hiervan hebben we met de eigenaar de afspraak gemaakt dat de puien voor de Pompdagen dicht gezet zouden worden. Deze afspraak is op basis van vrijwilligheid gemaakt, aangezien er geen wettelijke basis voor is.

Nieuw contact
Op basis van uw brief hebben we opnieuw contact gezocht met de eigenaar van het pand. Hij gaf toe dat hij de afspraak niet nagekomen was. Dit in verband met het feit dat hij in gesprek is geweest met meerdere geïnteresseerde huurders. Deze potentiele huurders hebben allemaal een andere voorkeur aangegeven voor de pui-indeling. Hierdoor heeft de eigenaar lang getwijfeld over de juiste indeling. Inmiddels heeft de eigenaar besloten een zo flexibel mogelijke indeling te maken. Hij heeft ons een nieuwe planning opgestuurd waarbij aangegeven wordt dat de pui uiterlijk eind 2017 dicht is.

Afsluiting
We zullen tijdens controles de situatie monitoren. Voor handhavend optreden is zoals gezegd geen wettelijke basis, maar waar nodig zullen we de eigenaar wijzen op zijn verantwoordelijkheid met het oog op de uitstraling en veiligheid van het openbaar gebied.

Met vriendelijke groet,
burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte"

Den Daas noemt het antwoord bevredigend en laat weten dat hij de voortgang op de voet zal volgen.

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer