Raalte Regio

Raalte Natuurlijk: De oprichters over hun drijfveer

Raalte Natuurlijk is een nieuwe politieke partij die vanuit de samenleving op een natuurlijke manier politiek wil bedrijven. Gewoon naar elkaar luisteren, slim beslissen, geen achterkamertjes, over onderwerpen die er toe doen.

Hieronder de drijfveer van de vier oprichters van de partij. Zij doen meteen een oproep aan iedereen in Raalte die interesse heeft mee te doen. Er is nog geen verkiezingslijst, nog geen lijsttrekker. Maar je kunt ook meedoen en –denken op de achtergrond, zonder dat het je dus veel tijd kost. Wil jij ook actief worden voor Raalte Natuurlijk? Laat dat dan weten via raaltenatuurlijk@gmail.com.

Harrie Kiekebosch: Ik ben sinds de jaren 80 als journalist actief geweest in Raalte. Sinds kort niet meer, wat me de ruimte geeft vanuit de politiek iets te doen voor de samenleving. Wat me al die jaren opviel, is dat het in de raadszaal heel vaak niet gaat over de dingen die de burger bezighoudt en dat er vergaderd wordt op een manier waar je niet vrolijk van wordt. Eerder schreef ik daarover. Ik hoop er straks van binnenuit iets aan te kunnen doen.

Rob Poelman: Raalte kan wel een wat groenere stem gebruiken in de raadszaal. De zittende politiek gaat Raalte niet positief veranderen, ben ik bang. Ik kies daarom voor verandering, dat is vooruitgang. Na 21 maart willen we daarmee van start. Je zult ons als raadslid niet eens in de vier jaar horen, we zijn namelijk áltijd jullie vertegenwoordiger. Kansen en mogelijkheden mogen nimmer ingebonden worden in partijpolitiek en starheid. Raalte Natuurlijk is ongebonden maar wel verbindend.

Mia Nijland: Ik wil niet alleen beroepsmatig maar ook via deze weg bijdragen aan een mooi leven voor 'zorgintensieve' kinderen en jongeren. Een leven met eigen invloed, waarin ze erbij horen, goede leermogelijkheden krijgen en liefdevolle ondersteuning op maat. Natuurlijk zijn de mensen om hen heen net zo belangrijk.

Agnes Heethaar: Mijn drive om mee te doen met de politieke partij Raalte Natuurlijk is om onze eigen leefomgeving en samenleving in te gaan richten vanuit natuurlijke principes voor een duurzame toekomst. Dat betekent een gezonde bodem, schone lucht, schoon water, gezond voedsel, dierenwelzijn, verbonden samenleving vanuit de menselijk maat en handel op basis van Fair Trade en circulaire economie.

Wil jij ook actief worden voor Raalte Natuurlijk? Laat dat dan weten via raaltenatuurlijk@gmail.com.

|Doorsturen

Hans de Kort

2017-12-01 19:20:42

Harrie, Rob, Mia en Agnes,

Van harte gefeliciteerd met de oprichting van de nieuwe partij. Ik hoop van harte dat het een succes wordt en dat jullie veel zetels gaan halen. Raalte heeft naar mijn mening een grote behoefte aan politici die zich met hart en ziel inzetten voor een verantwoord milieubeleid. Vooral de natuur heeft in de politiek mensen nodig die zich inzetten voor het behoud en waar mogelijk verbeteren van de natuurlijke waarden. Zet hem op!

Jans de lang

2017-12-01 20:45:49

Poelman zegt het lijsttrekkerschap van GroenLinks Raalte niet te hebben geambieerd. ,,Het matchte niet met personen bij GroenLinks Raalte. Dat ligt aan mij. Ik ben een solist.''

Bovendien raakte hij, voegt hij eraantoe, steeds meer van overtuigd dat zijn politieke verplichtingen zich niet lieten combineren met zijn werk. ,,Ik ben sinds 1 november een nieuw bedrijf begonnen.''

Nu wel tijd over?

Rob Poelman

2017-12-02 08:41:02

Beste Jans de Lang,

Het antwoord op jouw vraag is ja. Mocht je behoefte hebben aan meer toelichting stuur dan gerust een E-mailtje aan raaltenatuurlijk@gmail.com

Met vriendelijke groet,

Rob Poelman.

Raalte Natuurlijk

2017-12-02 08:46:30

Met zo'n krachtig en energiek team lijkt alles minder tijd te kosten. Meer mensen die met ons mee willen doen? Stuur een mail naar raaltenatuurlijk@gmail.com.

Je moet wel een beetje constructief in het leven staan ;)

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer