Raalte Regio

SP blijft strijdbaar na verlies zetels

De Socialistische Partij heeft haar twee zetels in de Raad van Raalte verloren, maar de partij geeft niet op. Het bestuur verzekert de stemmers en sympathisanten dat het vertrek uit de Raad niet betekent dat de SP ook uit Raalte verdwijnt. “Integendeel, de SP zal niet alleen de ontwikkelingen in het bestuur nauwlettend volgen en het onversneden socialistische geluid laten horen in Raadpleinsessies, hoorzittingen en middels brieven aan het college van B&W en de Raad en waar nodig ook acties van inwoners ondersteunen zodat hun geluid gehoord wordt.

In 2022 zullen we er weer bij zijn, bij de gemeenteraadsverkiezingen, groter en sterker dan ooit.” Voorts feliciteert het bestuur de partijen die zetels gewonnen hebben, die zetels behouden hebben en zeker de nieuwkomers in de Raad. “We wensen hun veel wijsheid toe in het besturen van de gemeente.” Het bestuur wil binnenkort analyseren wat de oorzaken van het verlies zijn geweest. “De landelijke tendens speelt zeker een rol, maar ook de versnippering van de kiezers door het verschijnen van andere min of meer linksige partijen.”

|Doorsturen

Jos

2018-03-29 12:59:16

Het is wel frappant, vóór de verkiezingen werd er over de SP amper wat gemeld op dit medium. Geen verkiezingsprogramma geen kieslijst, niets, in tegenstelling tot de andere Raalter partijen.

Nu is de SP verdwenen uit de Raad, staat het ene na het andere artikel op deze site. Ik weet niet wat ik hier uit moet concluderen. Leedvermaak?

Louis

2018-03-29 13:53:28

Volgens mij heeft de SP ook nauwelijks de media opgezocht, Jos. Daarnaast heb ik ze niet zien flyeren, zijn ze niet in gesprek gegaan, geen bijeenkomsten gehouden... Ze waren zelf gewoon niet zichtbaar. Net als de afgelopen raadsperiode.

Gerard Verswijver

2018-03-29 20:46:05

Beste Jos, met jou ben ik van mening dat de SP door bronnen binnen de redactie van Salland Centraal onheus en onnodig aan de schandpaal is genageld. Voor de goede orde. Ik ben geen SP lid of zelfs stemmer en ik neig daar ook niet direct naar. Ik heb wel een hekel aan riool journalistiek.

Beste Louis, misschien heb je daar wel een punt maar ik herinner me dat vroeger de SP uitblonk in campagne. Ik heb de heer van Kampen regelmatig gezien in debatten. Heb zelf wel een flyer gehad, zag ze strijdbaar in de media, maar misschien niet genoeg. Probleem is wel dat je als kleine partij een beperkte achterban hebt en dat de koek bij deze keihard werkende vrijwilligers ook een keer op is. Dat is geen excuus maar slechts een constatering. Misschien wordt de democratie bepaalt door de grote van de folders, De dure auto waarmee je naar het stemlokaal wordt gereden, Het aantal vrijwilligers, De presentjes die je krijgt of misschien maakt dit alles ook helemaal niets uit.

Gerard Verswijver

2018-03-30 17:24:14

Ik ben van mening dat, alhoewel ik geen SP aanhanger ben, Salland Centraal bij monde van haar correspondent Gerlant Zielman de SP onrecht heeft aangedaan. Stemmingmakerij voor de verkiezing om de SP knock out te slaan. Niemand vroeg deze journalist om een stemadvies Toch?

Naar mijn weten staat de SP voor een behoorlijk stevige campagne. Ik heb ze wel gezien in de debatten en ik heb een flyer ontvangen.  Ik denk dat het moeilijk is om met een beperkte groep stevig campagne te voeren. Maar hangt onze democratie dan af van debatten, campagnes, flyers of zijn er andere oorzaken voor de terugloop van de SP?

Gerlant Zielman

2018-03-30 23:10:36

@Gerard 

Je hebt het stemadvies niet goed gelezen. Joke Dochter vroeg er om. Een herkansing.

http://www.sallandcentraal.nl/salland-centraal/politiek/raalte-regio/raalte/gerlant-stem-geen-sp

Gerard Verswijver

2018-03-31 04:06:29

Blijf bij mijn standpunt dat je als journalist of hoe ik het noemen mag, een meer zorgvuldiger afweging had kunnen maken. Dat heb je niet gedaan. Kwalijker dan mijn minder goede lezen. Overigens leest niemand de stukken van Gerlant niet goed of worden ze niet begrepen. Aan wie zou dat toch steeds liggen? Maw. Kun je misschien in de toekomst je niet begrijpende en/of niet lezende publiek een beetje tegemoet komen.

Gerard Verswijver

2018-03-31 04:10:13

ik bedoelde, in de vroege ochtend, natuurlijk iedereen in plaats van niemand. Begin ik nu ook al in wartaal te spreken. Komt vast door verkeerde koffiebonen icm te weinig slaap.

Gerard Verswijver

2018-03-31 15:46:50

Overigens vroeg deze Janneke dochter om een reactie van Gerlant Zielman en Hans de Kort. Niet om een stemadvies. Lezen is en blijft een vak Gerlant.

Marjan Potze

2018-04-01 10:54:23

Beste Gerard Verswijver,

Wanneer een bestaande- of nieuwe partij het volste vertrouwen van de kiezer weet te winnen zal geen enkele journalist, columnist of wat voor stukjesschrijver dan ook hierin verandering kunnen brengen. Blijkbaar had men weinig vertrouwen in de SP. Net zo weinig als in de nieuwe partij waarvoor u zich heeft ingezet. Ook díe heeft het niet gered. Of is dat ook de schuld van Gerlant?

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer