Raalte Regio

Geen vervanger voor terugtredende Hoeneveld te vinden

SP Raalte levert raadszetel in

De SP levert in Raalte één van haar twee gemeenteraadszetels in, omdat de partij geen vervanger kan vinden voor een terugtredend raadslid. 
Fractievoorzitter Anke Hoeneveld treedt om privéredenen terug, de partij heeft geen geschikte mensen om haar zetel te vullen.

Dat meldt RTV Oost.

"Echt kei-jammer dit", vertelt Harry van Kampen die nu als enig SP-raadslid in Raalte overblijft. "Twee kandidaten zijn net verhuisd, één heeft net een baan en moet cursussen volgen, een ander is al ver in de tachtig en nog een ander heeft gezondheidsproblemen. We hebben gewoon dikke pech."

Toch verwacht Van Kampen dat zijn partij in maart 2018 'gewoon' aan de gemeenteraadsverkiezingen mee kan doen. "Tegen die tijd hebben we het weer rond. We hebben nu al een aantal kandidaat-raadsleden op cursus, dus wat dat betreft zie ik het positief in. Echter, als zich een paar terugtrekken, dan hebben we een probleem."

Geen 25, maar 24 raadsleden
De zetel die Hoeneveld achterlaat, blijft de rest van deze raadsperiode vermoedelijk leeg. De gemeenteraad van Raalte bestaat daarom tot de verkiezingen niet uit 25, maar uit 24 raadsleden.

Voor de slagkracht van de coalitie lijkt de lege raadszetel nagenoeg geen gevolgen te hebben, de coalitie van Gemeentebelangen Raalte en het CDA houdt samen een meerderheid van 14 zetels.

|Doorsturen

Stem geen SP meer.

2017-10-07 13:02:19

Na het debacle van het afscheid van raadslid Misha in de periode 2010-2014 volgt er wederom een afscheid. De SP heeft zelfs geen vervanger kunnen vinden en laat de raadszetel leeg en daarmee staan 600 kiezers in de kou. Een regelrechte belediging van mijn stem want ik heb op de SP Raalte gestemd in 2014. Dit zal echter voor de laatste maal zijn geweest. En dan deze vermelding onder aan het artikel; Voor de slagkracht van de coalitie lijkt de lege raadszetel nagenoeg geen gevolgen te hebben, de coalitie van Gemeentebelangen Raalte en het CDA houdt samen een meerderheid van 14 zetels.

Wel de SP had nimmer enige slagkracht dus missen in de oppositie zal niemand opvallen. Het lijkt mij beter als de Raalter SP een advies van de  landelijk voorzitter krijgt om niet mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer