Raalte Regio

VVD: Afval gewoon vierwekelijks ophalen

De VVD-fractie in Raalte is verbaasd over het voorstel van burgemeester en wethouders om nog maar eens per twee maanden het restafval te gaan ophalen. Er zou namelijk een grotere discussie dit najaar komen over de toekomst van het afval inzamelen en om van gedachten te wisselen over de wenselijkheid van diverse systemen.

“In het voorstel wat er nu ligt staan slechts twee opties: of alles zelf wegbrengen of maar een keer in de twee maanden het restafval ophalen. Wij als VVD hebben logischerwijs een ander beeld bij een brede discussie.”

Wat de VVD betreft passen beide opties niet in de dienstverlenende rol die de gemeente heeft. “Uit de vele reacties die wij krijgen en online al te vinden zijn lijkt twee maandelijks voor veel inwoners, ondanks nu al fanatiek afval scheiden, niet te doen. Uit de huidige cijfers vanuit de Rova blijkt ook al dat 40% van de huishoudens hier op dit moment niet mee uit de voeten kan. Het gekke is dan ook dat wanneer dit voorstel er wel door zou komen alle inwoners ook nog eens meer moeten gaan betalen.”

“Nogal vreemd en niet uit te leggen; minder service voor meer geld”, aldus Alexander Kreule, fractievoorzitter VVD Raalte. De VVD roept de andere partijen in de raad op om zich ook snel uit te spreken zodat dit plan snel de prullenbak in kan, of in dit geval; netjes bij het oud papier.

|Doorsturen

RS

2017-09-11 10:54:30

Ik ben niet vaak eens met onze vvd. vrienden, maar ik vind dat ze indeze gelijk hebben. Houden zoals het is.

jan

2017-09-11 11:13:13

Schokker is positief over het college voorstel.. Schokker en zijn wethouder willen geen gezichtverlies lijden. Het CDA volgt slaafs, zoals gebruikelijk Gemeente Belange. De gemeenschap betaald meer en wordt opgezadeld met de afval ellende. 

H.

2017-09-11 12:01:44

Hier bij ons staat door goed te scheiden, de grijze container maximaal 2 maal per jaar op de stoep. Snap niet dat sommige deze elke maand weer vol weten te krijgen. Dat het ophalen duurder wordt, is wel kwalijk. Bij elke aankoop is de overheid er als de kippen bij om flink belasting te heffen. Laten ze hiermee de verwijdering ook maar financieren. Mensen gaan dan ook geen rotzooi te dumpen.

Erik Groen

2017-09-11 15:56:25

@H. Jezelf als norm stellen... Het narcisme van dit decennium.

(als ik het wel kan, kan jij het ook)

@Jan, Ik vraag me al jaren af wat in de praktijk het verschil is tussen het CDA en Gemeente Belangen. Zal me er in maart weer eens in gaan verdiepen.

Verder prima standpunt van de VVD, want die 10 euro legingskosten per grijze container moedigt echt wel aan om goed te scheiden.

Willie

2017-09-11 16:08:41

Ik ben het er helemaal mee eens dat 1x8 weken niet haalbaar, maar ook vanwege stankoverlast, enz. niet wenselijk is. 

Als je een gezin hebt met 5 of 6 personen dan kun je echt geen 8 weken met die grijze container doen. Aanstampen is ook geen optie, aangezien dan alle afval niet uit de container gaat.

Naar een verzamelplaats brengen is ook niet wat als je in het buitengebied woont, en wie wil nu graag met zo'n vieze zak rijden. Ook ben je dan ook nog benzinekosten kwijt, zodat je nog duurder uit bent.

Zo laten is een veel beter idee.

Jan

2017-09-11 20:12:40

wat volgt is gewoon dumpen in de natuur en dan maar huilen van hoe kan dat nou voor mijn gevoel heeft de indiener van dit voorstel [ plan] wel eerst zijn hoofd  "nadenkelijk" geledigd.

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer