Raalte Regio

VVD Raalte stelt vragen over parkeerproblematiek op stations in Raalte en Heino

De VVD-fractie in Raalte heeft het college vragen gesteld over de parkeerdrukte bij de treinstations in Heino en Raalte. Auto's worden nu rondom het parkeerterrein gestald.

"Wat de VVD betreft moeten we als gemeente hier wel proactief mee aan de slag, ondanks dat wij geen eigenaar zijn van de stations", laat Alexander Kreule weten.

De VVD vraagt of het college met de betrokken partijen, zoals ProRail, Syntus en omwonenden, in gesprek wil gaan om te kijken welke verbeteringen er mogelijk zijn.

|Doorsturen

Gerlant Zielman

2018-11-02 20:11:14

Het is gedeeltelijk een bewustwording probleem. Het is van de zotte dat lokale mensen die met de trein reizen eerst een paar kilometer met de auto komen. Laat ze gaan fietsen, een uitzondering die echt niet anders kan daar gelaten. Een vergunninghouder.

Wat station Heino betreft: een snelle scan van kentekenplaten, welke reclame van welke garage uit welke plaats, waar komen ze weg laat zien dat er veel niet direct regionale garages aanwezig zijn. Die auto bezitters aangesproken en gevraagd naar hun woonplaats en aanwezigheid zojuist, geeft de helft makkelijk toe van elders te komen, de drukte op de N35 te mijden en de parkeer tarieven in Zwolle.

Oplossing: parkeerplaatsen afsluiten en zet er een fietsenstallingen bij. Investeer een paar cent in een bewustwording campagne voor eigen mensen en vergeet niet een korte tijd flink te handhaven.

De methode sluit aan bij de (landelijke) overheidswens en de trend dat we meer moeten bewegen en onze bolides moeten laten staan. Nee, men zal dan niet als nog massaal met de auto naar Zwolle of Deventer gaan. De verkeersintensiviteit op die uitvalswegen is wat hen in de trein brengt.

Nee, de forensen brengen ons niks. Op de aanvullende vraag of ze dan ook bijvoorbeeld boodschappen gingen doen in Heino ontkenden allen. We krijgen dus alleen hun fijnstof.

Helaas zal Prorail het probleem eerst wel ontkennen, het college wel weer een duur en geld verslindend onderzoek moeten gaan doen en de oplossing nog wel even duren.

Het kan zo simpel zijn VVD. Gooi er eens een motie vreemd tegen aan. Geef het college een opdracht, een stok achter de deur voor Prorail mee: afsluiten, behalve voor vergunninghouders en een bewustwording campagne. Kost weinig, krijg je gezien het Roalterakkoord, jullie willen allemaal insteken op de gezondheid van je inwoners de handen voor op elkaar. Probleem opgelost.

De steek proef in Raalte? Die wil vast een inwoner Van Blekkerhoek wel voor jullie doen. Ik denk dat ik de uitkomst al ken.

 

Erik Groen

2018-11-05 09:52:58

Dus ik besluit om niet met de auto, maar om met de trein te reizen en dan bedenkt Gerlant voor mij dat ik maar met de fiets moet komen.

Dit is toch geen voorbeeld van jezelf als norm stellen en zo voor anderen te beslissen dat zij met de fiets moeten komen ?????

Maakt ook niet uit. Sinds ik begin dit jaar vier keer met de trein naar Utrecht ben geweest en op de terugweg tussen de 1,5 en 3 uur vertraging heb gehad, heb ik maar besloten dat er in 2018 geen 5e keer meer komt. Ga dus weer vrolijk met de auto naar Utrecht, ondanks af en toe een file op de terugweg. Is zelfs dan nog zonder OV vertragingen sneller en een stuk confortabeler dan opgepropt staan tussen Utrecht en Amersfoort.

Weet dus ook niet hoe groot de parkeerproblematiek is sinds het voorjaar :-)

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Uit

Digikrant
Agenda

Weer