Raalte Regio

Lieke Lepa tweede van Nederland bij Rhönradturnwedstrijden

Afgelopen zaterdag waren de voorwedstrijden Rhönradturnen voor de hoogste niveaus in Nieuwpoort en Lieke Lepa van GV Rats (Rhönradturnvereniging) uit Raalte behaalde zilver onder leiding van trainster Therese Verdoorn.

Vanuit 7 verschillende verenigingen uit Nederland streden de turners en turnsters in niveaus 1, 4 en 5 om voldoende punten te kunnen behalen voor het Nederland Kampioenschap met de disciplines rechtuit, spiralen en sprong. Het totaal van deze onderdelen is de eindscore. Om zo hoog mogelijk te scoren moet je oefening aan bepaalde eisen en moeilijkheidsgraat voldoen.

Alle turnsters uit Nederland binnen dit niveau zijn verplicht aan deze wedstrijden deel te nemen om kans te willen maken op het Nederlands Kampioenschap. Lieke Lepe, niveau 4 (junior 1) turnde haar aanloop met buiklig over het rad prima tot stand op de mat. Bij rechtuitrollen turnde ze haar moeilijke onderdelen zeer stabiel en beheerst, alleen de overgang naar het volgende onderdeel stapte ze helaas even op de grond wat haar punten heeft gekost. Het spiralen (als een euro rollen) heeft ze vele onderdelen zelfstandig geturnd, waaronder zelfs 2 rollen zonder haar handen vast te pakken (vrije vlucht). De gladde vloer zorgde even voor uitglijden en op 2 hoepels rollen, maar daar hadden bijna alle deelnemers last van.

Lieke behaalde net niet genoeg punten voor de NK limiet, maar daarvoor geeft ze nog een mogelijkheid op 10 maart om dat te behalen tijdens de districtwedstrijden. Zeer weinig turnsters hebben de limiet voor het NK behaald, dus de kans is tevens aanwezig dat de limiet naar beneden wordt aangepast.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Algemeen

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer