Raalte Regio

Manege Luttenberg organiseert GMB Jumping Indoor

Manege de Luttenberg aan de Looweg is van dinsdag 14 november tot en met zaterdag 18 november het domein van de springruiters en –amazones. De combinaties van alle klassen, BB tot en met ZZ, zullen aan de start verschijnen.

De zaterdag is gereserveerd voor Nationale Rubrieken. De organisatie van dit prestigieuze concours hippique is in handen van paardensportvereniging de Heuvelruiters. Mede door een financiële bijdrage van de sponsor GMB kan de organisatie een nog beter programma voor zowel deelnemers als publiek aanbieden.

Met de internationale parcoursbouwer Jos Brinkman denkt de vereniging een faire bouwer voor alle klassen aangetrokken te hebben. Het programma biedt voor zowel amateurs als professionals ruim de gelegenheid aan hun trekken te komen. Dinsdag wordt om 11.30 uur het startsein gegeven aan de klassen: L, M, Z en ZZ. Woensdag zullen, vanaf 15.00 uur, de klassen BB, B en L worden verreden. Extra is, dat op donderdag 16 november vanaf 11.00 uur, voor de klassen L en M een kwalificatiewedstrijd voor de Louis Venhorst Fourage Trophy is georganiseerd. In het donderdagprogramma is, om 20.00 uur, ook een klasse B rijstijl parcours opgenomen. Gastjury Willem Greeve geeft uitleg over de verrichtingen van de combinaties. Een bijzonder leerzaam gebeuren voor zowel de deelnemers als het publiek.

Een nieuw onderdeel is de Finale om de Roelofsen Raalte Salland Cup op de vrijdagavond. Tijdens CSI Salland 2017 konden de finales van de Roelofsen Raalte Salland Cup helaas door omstandigheden geen doorgang vinden. De organisatie heeft in samenspraak met GMB jumping indoor Luttenberg besloten dat de finales daar op zaterdag 17 november verreden kunnen worden. Naast de klassen BB tot en met ZZ, zullen er zaterdag 18 november een rubriek voor 6- en 7-jarige paarden en de Nationale rubrieken 1.30 - 1.35 - 1.40 m. verreden worden. Evenals voorgaande jaren hebben vele bekende nationale, maar ook internationale ruiters/amazones zich ingeschreven. Bekende namen zullen aan de start verschijnen.

Hoogtepunt is de finale om de grote prijs zaterdagavond. Deze start rond 20.30 uur en gerenommeerd springruiter, Willem Greeve, zal ons de nodige informatie geven over de manier waarop een finale parcours gereden zou kunnen worden. Mocht je geprikkeld zijn om de wedstrijd in de manege mee te maken en de sfeer te proeven: de entree is gratis. Informatie over het programma en starters: zie www.startlijsten.nl.

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Algemeen

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer