Raalte Regio

Bibliotheek Salland organiseert evenementen tijdens Nationale Voorleesdagen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die plaatsvinden op 24 januari tot en met 3 februari, zijn er diverse activiteiten speciaal voor zo veel mogelijk baby’s, peuters en kleuters mét hun ouders. Met als doel om zo veel mogelijke baby’s, peuters en kleuters aan het lezen te krijgen.

Bijvoorbeeld in het boek Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup. Dat is het Prentenboek van het Jaar 2018, uitgekozen door de jeugdboekenexperts van bibliotheken uit het hele land.

Onderstaand zijn alle activiteiten te vinden.

Voorstelling
Tijger is jarig is een (inter)actieve, muzikale, fantasierijke theatervoorstelling over een slapende tijger en een stel dieren die een feestje voorbereiden. Poppentheater De Kletskous speelt op zaterdag 20 januari in de Bibliotheek Olst een familievoorstelling om 11.00 uur. Op maandag 22 januari is de voorstelling te zien in de Bibliotheek Raalte, om 11.00 en 13.00 uur. Toegang voor alle voorstellingen: € 3,– per kind, 1 begeleider gratis. Kaartjes zijn vanaf dinsdag 16 januari te koop in de bibliotheek. Wacht niet te lang, want de hoeveelheid beschikbare plaatsen is beperkt.

Het Nationale Voorleesontbijt
Lekker samen de dag beginnen met een broodje en een prachtig verhaal, voorgelezen door een (on)bekende verteller. Dat is het Voorleesontbijt, elk jaar de start van de Voorleesdagen. Voorleesontbijten worden overal gehouden. Ook in de Bibliotheek, op de tijd van het wekelijkse Voorleesuurtje: op woensdag 24 januari om 10.00 uur in Heino en Olst, en op vrijdag 26 januari om 9.30 uur in Raalte.

Voorleessessies op de kinderdagopvang

Een aantal kinderopvanglocaties in Raalte krijgt tijdens de Voorleesdagen bezoek vanuit Landstede. Stagiairs van de opleiding Onderwijsassistent komen langs en lezen verhalen met de kinderen.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer

>