Raalte Regio

Kunst kijken bij creatief Heino en Raalte

Vele kunstenaars uit Heino en Raalte openen hun deuren voor kunstliefhebbers op 2 en 3 juni. 
Twee dagen kunnen liefhebbers genieten van allerlei kunstvormen gemaakt door zowel professionele- als (amateur)kunstenaars. Zij laten op verschillende locaties hun werk zien, in hun eigen atelier/werkruimte
of tijdens de Kunstroute Heino op een bijzondere locatie.

Kinderen en ouderen hebben bij de voorbereidingen voor de Kunstroute Heino een grote rol gespeeld. Bewoners van het Wooldhuis hebben onder leiding van Roely Jansen, Rie Horstman en Marry Wijermars kleurrijke mozaïeken gemaakt.De kinderen van de basisscholen in Heino mochten een eigen favoriete kunstwerk inleveren en keramiste Marije Steenbergen en fotografe Maeike Blauw hebben workshops op de basisscholen gegeven. Al deze resultaten kunt u in dit weekend bewonderen in het Kindermuseum in het Dorpshuus Heino.

De Kunstroute Heino valt samen met WAK Raalte, 30 mei t/m 3 juni 2018. De WAK (Week van de (Amateur)Kunst) is een evenement voor iedereen die in zijn of haar vrije tijd actief bezig is met kunst (muziek, dans, theater, zang, tekenen, schilderen, fotografie, film, etc.) én voor iedereen die daarvan wil genieten!
De Kunstroute Heino loopt dan ook langs het festivalterrein bij Taveerne Tivoli in Raalte waar tal van activiteiten georganiseerd worden. Daarnaast is er in Raalte ook een route langs diverse plekken en ateliers

Op de officiële opening van WAK Raalte, op 30 mei om 20.00 uur bij Taveerne Tivoli door wethouder Niens, zal er feestelijk geproost worden op de dagen die komen gaan. De Bigband van Carmel College Salland zorgt voor de muzikale klanken deze avond.
Voor meer informatie kunt u kijken op: www.wakraalte.nl en op www.dorpshuusheino.nl/kunstweekend

Kunstroute Heino, 2 en 3 juni 11.00 uur – 17.00 uur
WAK Raalte, 30 mei t/m 3 juni

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer

>