Raalte Regio

Masterclasses over bier bij Brasserie de Haenehof

Brasserie de Haenehof in Raalte organiseert samen met Kim Lentjes, Internationaal biersommelier, een drietal masterclasses tijdens het bierfestival op zaterdag 23 september. Heb je altijd al meer willen weten over bier? Zijn geschiedenis? De ingrediënten? Dan zijn deze masterclasses echt de moeite waard.

Er worden drie masterclasses van een uur gegeven in de middag van 23 september. De eerste start om 13:00 uur en gaat over de geschiedenis van bier. Er wordt een drietal bieren geproefd die een bijzondere plaats hebben in de geschiedenis van bier. Eén van de bieren zal gecombineerd worden met een bijpassend hapje.

Om 14:30 uur start de masterclass over hopinvloeden. Hop is een prachtig plantje, maar welke rol speelt het in het bier? En waarom? En wat doet het dan met bier? Er worden 3 bieren geproefd met elk een uniek hopkarakter en één van de bieren wordt gecombineerd met een bijpassend hapje. Om 16:00 start de laatste masterclass over rijpen, blenden en houtrijping. Wat gebeurt er met bier wanneer je deze lang laat rusten of mengt met een whiskey? Of laat rijpen op bepaalde vaten? Er worden wederom drie bieren geproefd die een bijzondere behandeling hebben gehad na een brouwproces waarvan weer één bier gecombineerd wordt met een bijpassend hapje.

De masterclasses worden gegeven door Kim Lentjes, internationaal biersommelier en eigenaar van de Dutch Beer Academy. Zij geeft bierproeverijen op locatie, traint mensen op het gebied van bier en jureert internationaal. Ook geeft ze advies aan brouwerijen en ondernemers. Kim geeft al drie jaar lang bierproefavonden bij Brasserie de Haenehof.

Voor elke masterclass zijn 30 plaatsen beschikbaar en kaartjes zijn verkrijgbaar bij Brasserie de Haenehof. De masterclasses over biergeschiedenis en hopinvloeden kosten €10,- per kaartje en de masterclass over rijpen, blenden en houtrijping kost €12,50.

|Doorsturen

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer

>