Raalte Regio

Jannes naar Orangepop Nieuw Heeten

Nieuw Heeten staat op Koninginnedag, maandag 30 april, weer in het teken van Orangepop. Dit jaar heeft de organisatie het wederom voor elkaar gekregen om een zeer divers programma samen te stellen.

Om 15.00 uur trappen de meiden van PRB-Experience af. Deze ‘Girls from Lowlands’ spelen, naast hun eigen werk, een uitgebreid repertoire van bekende classic rocknummers van onder andere Jimi Hendrix, AC/DC en Guns ’n Roses, maar ook moderner werk van onder andere Greenday en Anouk.

Vervolgens is het de beurt aan Masters of Spam, een ‘Rock en Lol’ formatie. Geïnspireerd door de glamrock en hardrock uit de jaren zeventig, verbouwt dit coole kwartet onwaarschijnlijke covers uit een grijs verleden. Meestal een paar tandjes sneller en harder. Met een muur van gitaren klinkt een meezinger van Abba, Doe Maar of The Three Degrees bijvoorbeeld wèl lekker. En is zelfs een schlager van Jürgen Marcus best te pruimen. In hun roemruchte Mad-ley denderen bovendien nog eens 35 hits uit de Top2000 in een kwartier voorbij! Daarnaast zijn er de nodige (onverwachte) intermezzo's. Het publiek komt om vermaakt te worden en Masters of Spam regelt dat.

Daarna zal de ‘koning van het piratenlied’ Jannes het podium betreden. Hij zal een groot aantal van zijn hits uit zijn alom bekende repertoire brengen. De liefhebbers van het Nederlandstalige lied kunnen hun hart ophalen.

Na Jannes knallen de gitaren van de UK FooFighters. Deze, uit North Yorkshire, Engeland, afkomstige Foofighters tributeband, speelt met enorm veel passie alle bekende nummers van de populaire band van hun held Dave Grohl.

Het hele spektakel vind plaats op het dorpsplein in Nieuw Heeten. Daar zal een enorm overdekt podium verrijzen. Een professioneel licht- en geluidbedrijf, dat onder andere werkt voor Frans Bauer, de Tros en Mooi Wark, zorgt voor een perfecte licht- en geluidsshow.

Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een groot plein ingericht, waar de kinderen kunnen genieten van springkussens, schommels, glijbanen en diverse andere attracties. Dit alles is ook nog eens gratis toegankelijk.

Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit