Raalte Regio

Proeven, shoppen en genieten op de Den Alerdinck Zomerfair

Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 augustus wordt de vijfde editie van de Den Alerdinck Zomerfair georganiseerd op Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem bij Heino en Zwolle. In de boomgaard van Den Alerdinck maar ook op het voorplein en op het grote grasveld verzamelen zich meer dan negentig standhouders die allemaal unieke producten aanbieden die vaak niet in de winkel gekocht kunnen worden.
“Dat is wat de fair bijzonder maakt”, aldus Aline Hofstee namens de organisatie.

 “Onze bezoekers willen op de fair mooie producten kopen die niet in de winkel op de hoek te vinden zijn. Daarnaast is een bezoek aan onze fair echt een dagje uit. Men kan genieten van lekker eten en drinken, trendy modeshows, overheerlijke proeverijen, diverse paardendemonstraties en roofvogelshows.”
De fair heeft maar liefst negentig standhouders. “Om die te vinden, daar gaat voor ons een groot deel van de voorbereidingstijd in zitten”, vertelt Hofstee. “We zijn altijd op zoek naar bijzondere standhouders met ambachtelijke, handgemaakte producten of bijzondere vondsten. Er is niets leukers voor ons dan dat we de bezoeker aan het einde van de middag weer naar huis zien gaan met een paar tassen met gekochte waar op de fair.”
Om de sfeer helemaal compleet te maken worden de bezoekers verwelkomd door echte jonkvrouwen van Den Alerdinck en kan men ook het Koningshuis bezoeken. “Het Koningshuis heeft altijd een grote aantrekkingskracht op onze bezoekers”, aldus Hofstee. “Men kan een kijkje nemen in de prachtige rode salon, de gele salon en in de authentieke keuken. Een buitenkansje!” De Den Alerdinck Zomerfair is op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 augustus geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur. Havezate Den Alerdinck bevindt zich aan de Den Alerdinckweg 1 in Laag Zuthem, nabij Heino. De entree bedraagt 8,50 euro voor volwassenen; kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Het parkeren is gratis.

|Doorsturen

Uw reactie


Uitgelicht


Meest gelezen

Columns en vaste rubrieken

112

Sport

Politiek

Uit

Digikrant
Agenda

Weer

>